Erdoğan: Senegal, FETÖ ile mücadelemizi anlayan ve hak veren bir ülke

Senegal'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkedeki FETÖ'ye ait 13 okulun MAARİF Vakfı'na devredildiğini ve eğitimin devam ettiğini belirtti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Senegal'de mevkidaşı Macky Sall ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Senegal'deki FETÖ okullarının durumu, Suriye'nin İdlib kentindeki çatışmalar ve Libya'da ateşkese uymayan Halife Hafter'e ilişkin açıklamalar yaptı. 

İdlib'den Türkiye sınırına doğru bir hareketlenme olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Tedbirlerimizi almış bulunuyoruz" dedi.

Erdoğan, İdlib'den gelen Suriyelilerin yerleşeceği olan briketlerin süratle yapıldığını vurguladı.

"Senegal FETÖ ile mücadelede bizi anlayan bir ülke"

MAARİF Vakfı'nın Senegal'de 13 okuluyla eğitim öğretim faaliyetlerine devam ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı, "Senegal, FETÖ terör örgütüyle mücadelemizi anlayan ve bize hak veren bir ülke" şekilnde konuştu.

"Trump nezaketen aradı"

Elazığ ve Malatya'daki deprem sonrası ABD Başkanı Donald Trump'la yaptığı telefon görüşmesine değinen Erdoğan, "Görüşme, Trump'ın bizlere bir nezaket telefonuydu. Yapmamız gereken bir şey varmı dediler. Biz de teşekkür ettik. Tabi Libya'yı da konuştuk" ifadelerini kullandı.

"Hafter lejyonerdir, maaşlı bir askerdir"

Tunus'taki toplantıya katılacağını açıklayan ancak gelmeyen Tobruk merkezli Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter'e yüklenen Erdoğan, "Kendisi Lejyonerdir. Maaşlı bir askerdir" dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Dün yapılması gereken toplantılarda Hafter, Tunus’a gelmedi. Moskova’dan da kaçarak adeta geri döndü. Berlin’de de otel odasında saklandı ve orada takip etti. Yani işi çözmek gibi bir derdi yok. Wagner diye bir güç var arkasında, bunlar Abu Dabi yönetiminin parasını sağladığı lejyonerler. Bunlar Hafter’i ayakta tutuyor. Çünkü Hafter’in kendisi de lejyoner. Maaşlı bir askerdir. Hafter, Kaddafi’ye de ihanet etmiş ve Amerika’ya sığınmıştır. Yıllarca ABD’de yaşadı. Şimdi de Abu Dabi yönetiminin parasal desteğiyle mühimmat araç gereç her şeyi Abu Dabi ve Mısır sağlamaktadır"
 

İdlib'deki sürecin hassasiyetle takip edildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Temenni ediyorum ki İdlib'i barışla sona erdiririz" diyerek konuşmasını sona erdirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU