Korku klasiği Şey orijinal romanın kayıp sayfalarıyla yeniden çekilecek

Universal Stüdyoları, bilimkurgu yazarı John W. Campbell’ın romanı Who Goes There?’in kayıp sayfalarından faydalanacak

1982 yapımı klasik 2011'de yeniden çekilmişti (IMDb)

Universal, Şey’i (The Thing) tekrar çekiyor fakat bu sefer orijinal romandan yeni içerikle.

John Carpanter’ın Şey’i 80’lerin en çok bilinen korku filmlerinden biri fakat çoğu kişi filmin, bilimkurgu yazarı John W. Campbell’ın kitabı Who Goes There? üzerine kurulu olduğunu bilmiyor olabilir.

Campbell’ın kitabını uyarlayan ilk isim, The Thing From Another World isimli filmiyle, Christian Nyby idi. Carpanter’ın uyarlamasının ise popüler kültürde çok daha fazla bilinir hale geldiğini söylemeye gerek yok.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin sonu çok muğlak olduğundan, 1982’den beri hayranlar Carpanter’ın Şey 2’yi yapmasını istedi. Carpenter, Şey’e bir devam filmi çekmekle ilgilenmedi fakat Universal 2011’de Mary Elizabeth Winstead ve Joel Edgerton’ın başrol oynadığı bir devam filmi çekti. Film, 1982’deki filmde keşfedilen uzaylıyı bulan, Antarktika’daki ilk araştırmacılara odaklanıyordu.

Carpenter’ın Şey’i pratik efektlerle çıkardığı işle bilinirken Matthijs van Heijingen Jr.’ın Şey’i düşük kalite bilgisayarlı özel efektlere dayanıyordu. Devam filmi karışık eleştiriler almış ve çoğu kişi, bunun uzun bir süreliğine serideki son film olacağına inandırmıştı, bugüne dek...

Universal Stüdyoları ve Blumhouse, Who Goes There?’in, orijinal kitabın kayıp sayfalarına dayanan yeni bir adaptasyonu üzerine çalışıyor. 2018’de, Who Goes There?’in, Frozen Hell başlıklı genişletilmiş bir elyazması, henüz kimsenin görmediği 45 ek sayfalık bir kısmı açığa çıkarmıştı.

Yapımcı Alan Donnes’un geçenlerde Facebook’ta projeyi duyurması, Universal’ın Şey’i yeniden yapma fikri için vakit kaybetmeden kolları sıvadığını gösteriyor. Donnes’un daha sonra Facebook’tan kaldırılan açıklaması şöyle:

RESMİLEŞTİ! İmzalı kontratımı ve ilk maaşımı aldım! ŞEY’in, John Campbell’ın çığır açan kitabının onlarca yıldır kayıp ek bölümü Frozen Hell üzerine kurulu yeniden yapımının başyapımcılığını üstlendim. Şimdi, ilk kez Campbell’ın tahayyülünün tamamı beyazperdeye aktarılacak. Film, RKO’nun THE THING FROM ANOTHER WORLD’ü, John Carpanter’ın klasik ŞEY’i ve Frozen Hell ile Who Goes There? kitaplarının ikisini de içerecek.

Blumhouse Yapım, geçen yıllarda korku türünün ağır toplarından biri oldu. Şirket Paranormal Activity ve Ruhlar Bölgesi (Insidious) gibi kârlı serilerin yanı sıra Oscar ödüllü Kapan (Get Out) gibi yapımlara da imza attı. Blumhouse ayrıca 2018’de Halloween serisini tekrar çekerek Universal’a ciddi kâr getirdi. Blumhouse diğer türlerde de çok sayıda film yapsa da güçlü noktaları korku gibi görünüyor.

Bilimkurgu severler Campbell’ın romanının tekrar uyarlanacak olmasından heyecanlanacak olsa da çok sayıda izleyici işin gerekliliğini sorgulayacaktır.

Yeni uyarlama, Campbell’ın daha önce herhangi bir filmde görünmeyen içeriğini dahil edecek ama bu kısımların çoğu Who Goes There?’in ilk bölümünden önce geçiyor.

Film Carpenter’ın Şey’inin, yalnızca açılışı farklı olmak üzere hemen hemen aynısı olabilir. Öte yandan Carpanter’ın filmi Campbell’ın kitabına yüzde yüz sadık kalan bir uyarlama değildi. Dolayısıyla Universal ve Blumhouse özgün bir iş çıkarma fırsatına sahip.

Screen Rant

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU