Göztepe'den Beşiktaş'ın "kural hatası" başvurusuna tepki: Bu gerçekten trajikomik bir durumdur

Göztepe Kulübü Başkanvekili Talat Papatya, "Böyle bir gerekçeyle maç tekrarı gerçekleşirse Türkiye'de her maçın tekrarı için ihtimal doğar ve bu yönetilebilir bir durum değildir" açıklamasında bulundu

Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Göztepe'nin kulüp başkanvekili Talat Papatya, 19. haftada Beşiktaş'ı 2-1 yendikleri karşılaşmaya ilişkin siyah-beyazlı kulubün kural hatası başvurusunun kabul edilmesi halinde, Türkiye'de her maçın tekrar edilmesi ihtimalinin doğacağını belirtti.

Talat Papatya, yaptığı yazılı açıklamada, Beşiktaş'ın Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) kural hatası başvurusu yaptığını hatırlattı.
 
Kural hataları nedeniyle maç tekrarının Avrupa ülkelerinde çok nadir rastlanan bir durum olduğunu belirten Papatya, şunları kaydetti:

Birçok ülkede daha önce kural hatasından böyle bir maç tekrarı yaşanmamıştır. 62 sezonluk lig tarihimizde ise 4 kere maç tekrarı yapılmış, bu tekrarlar fahiş hakem hatalarının ardından gerçekleşmiştir. Pazar günü oynadığımız karşılaşmada ise futbolcu sağlığının tehlikede olduğu bir anda maçın hakemi sağlık gerekçesiyle oyunu durdurmuş ve ardından takdir hakkını kullanarak topu takımımıza vermiştir. Bu olayın ardından tam 1,5 dakika sonra ise gol olmuştur. Bu süreçte top mesafe kat etmiş, yapılan faul üzerine oyun durmuş ve yeniden başlamıştır. 1,5 dakika içinde aynı şekilde biz de topu kaptırabilir ve gol yiyebilirdik. Bunun ardından gidip maç tekrarı için başvuru mu yapacaktık? Bu gerçekten trajikomik bir durumdur. Böyle bir gerekçeyle maç tekrarı gerçekleşirse Türkiye'de her maçın tekrarı için ihtimal doğar ve bu yönetilebilir bir durum değildir.

Talat Papatya, yeni statları Gürsel Aksel Stadı'ndaki ilk maçta galibiyet alan sarı-kırmızılı ekibin, Yukatel Denizlispor maçının hazırlıklarına devam ettiğini de belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Emre Kocadağ, 26 Ocak'ta İzmir'de oynanan maçın ardından yaptığı açıklamada, "Kuralla alakalı topu bize vermesi gerekirken rakibe veriyor, gol yiyoruz. Maçın başında Diaby'ye yapılan hareket, VAR da uyarmıyor bunu. Taraftarımızı da anlıyorum. Bizde her hafta ağlama, sızlama, öyle bir kültürümüz de yok. Beşiktaş ağlamaz, Beşiktaş bu saatten sonra bugünden itibaren masaya yumruğunu vurdu mu, yıkıp geçecek artık. Gerekli şeyleri biz yapıyorduk ama demek ki yeterli gelmedi. Bizim de farklı bir yol izlememiz gerekiyor. Biz bugün yarışın dışında kalırız ama oyunun dışında kalmayız. Bu oyunu yapanlara karşı bu oyunu bozmak için gerekli müdahaleleri yaparız. Kural hatasıyla ilgili başvurumuzu yaparız. Kural hatası varsa ki herkes öyle söylüyor, federasyon ne yapacak, Merkez Hakem Kurulu ne yapacak, kuralı bilmeyen hakemiyle alakalı" demişti. 

Siyah-beyazlı kulüp, bugün TFF'ye resmi başvuruyu yapmıştı. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU