Soylu: Diyanet'ten temin edilen hocalar vasıtasıyla vatandaşlara manevi destek sağlanıyor

Elazığ'da açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Soylu, "Artçı depremler devam ettikçe vatandaşımızın endişe duyması elbette ki normaldir" şeklinde konuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da deprem bölgesindeki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'den şöyle bir talebimiz var" diyen Soylu, "AFAD yönlendirmeyi yapmadan kimse Malatya ve Elazığ'a kendi başına bir şey göndermesin" açıklamasını yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soylu, "Türkiye’nin her tarafından AFAD koordinasyonuyla sağlanan yardımlar bölgemize ulaştırılıyor. Burada lojistik kurumumuz hazır ve sevki yapmaktadır ve başarılı bir şekilde bu sevkler devam etmektedir. Bundan sonraki işimiz gıda, barınma, ısınma, yemek ve lojistiğin temin edilmesidir" şeklinde konuştu.

"Hocalar vasıtasıyla destek veriliyor"

Çadır sevkiyatının devam ettiğini söyleyen Soylu, "Çünkü artçı depremler devam ettikçe vatandaşımızın endişe duyması da elbette ki normaldir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın da bölgeye geldiğini hatırlatan Soylu, "Hocalar vasıtasıyla depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak için çalışmalar devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Soylu şunları söyledi:

"Diyanet işlerinden temin ettiği hocalar vasıtasıyla ilimizin hem Malatya hem de Elazığ’ın her yerinde, özellikle depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak ve yardımcı olmak üzere çalışmaları devam ediyor. Manevi rehberler vasıtasıyla"

Arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi veren Soylu, ölü sayısının 35'e çıktığını duyurdu. Sürsürü Mahallesi'nde 6 vatandaşın halen enkaz altında olduğunu aktardı.

Soylu şunları söyledi:

"Sürsürü'de de 6 vatandaşımız enkazın altında. Bizim ümidimiz vardır. Hala ümit saatleri içindeyiz. Arama kurtarma çalışmalarından sonra barınma, temel ihtiyaçların karşılanması, ısınma, yiyecek ihtiyaçlarımızı devam ettiriyoruz. Çadırların içine ısıtıcıları da gönderiyoruz. Tüm vatandaşlarımızın yemek, kalma yerlerini temin etmeye çalışıyoruz. Artçı depremler devam ediyor, çadırlarımızı sevk ediyoruz. Ama spor salonlarımız, okullarımız, taziye evlerimiz açık ve sıcak. her birinin önünde aş evlerimiz var. Toplu barınma merkezlerinde barınabilirsek işimizi daha da kolaylaştıracağız"

10 binin üzerinde çadır sevk edildi

Barınma, temel ihtiyaçlar, ısın ve ve yiyecek konusunda çalışmaların süratle devam ettiğini aktaran Soylu, "10 binin üzerinde çadır sevk ettik. Çadırlara ısıtıcıları da gönderiyoruz. İaşeleri de temin etmeye çalışıyoruz. Artçı depremler devam ediyor" dedi.

"Acil kira yardımı vereceğiz"

TOKİ, AFAD, UMKE, İHH ve Deniz Feneri'nin çalışmalarına hızla devam ettiğini belirten Soylu, Evi sağlam olmayanlara acil kira yardımı verileceğini kaydetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU