Parazit’in dizi versiyonu orijinal filmdeki gizemleri çözecek

Yapım, En İyi Film kategorisi dahil toplamda 6 dalda Oscar'a aday oldu

Film, Altın Küre'de Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü'nü almıştı (IMDb)

Parazit'in (Parasite) yönetmeni Bong Joon Ho, filmde geçen olayların genişletilerek 6 saatlik bir yapıma dönüştürüleceğini belirtti.

Oscar’da En İyi Film ödülüne aday gösterilen Parazit’in (Parasite) dizi uyarlaması için HBO’nun harekete geçtiği duyurulmuştu. 

Bong Joon Ho ve 2015 yapımı Büyük Açık (The Big Short) ile 2018 yapımı Vice’ın yönetmeni Adam McKay projenin yapımcılığını üstlenmek için masaya oturmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu buluşmanın ne anlama gelebileceğiyle ilgili çeşitli spekülasyonlar ortaya atıldı. McKay, filmin Amerikanize edilmiş bir İngilizce yeniden yapımını mı üstlenecekti? Yoksa yeni hikaye ilkinin ayak izlerini takip ederek bu sefer Amerikan kapitalizmini ameliyat masasına mı yatıracaktı? Yönetmen Bong projeye ne oranda dahil olacaktı?

Görünen o ki HBO’nun Parazit üzerine yapacağı kısa dizi, 6 saatlik bir yapım olacak.

The Wrap’a konuşan Yönetmen Bong, “Senaryoyu yazmaya başladığım zaman bütün anahtar fikirleri biriktirmiştim. Ama bütün bu fikirleri iki saatlik bir filme dahil edemedim, hepsi iPad’imde kayıtlı duruyor ve bu kısa diziyle amacım 6 saatlik bir film yapmak” dedi. 

Bong, üç buçuk saatlik süresiyle eleştirilen Irishman’in yönetmeni Martin Scorsese’nin tahtını elinden alacağa benziyor.

Parazit’in vizyon kurgusundaki gizemlere de değinen Bong sözlerini şöyle sürdürdü:

Evin asıl hizmetçisi Mun Gwang (Lee Jung Eun) gece geç saatte geldiğinde yüzüne bir şey olmuştu. Eşi de fark edip sorsa da cevap vermemişti. Yüzünde neden yara izleri olduğunu biliyorum. Bununla ilgili bir hikayem var. Bir de bu sığınağın varlığını neden biliyor? Bu sığınağı bildiğine göre mimarla nasıl bir ilişkisi var? Bir yerde biriktirdiğim böyle bir dizi gizli hikaye var.

Collider

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU