Cumhurbaşkanlığı’ndan depremle ilgili teyitsiz görüntüler konusunda uyarı

Altun, AFAD'ın acil durum bilgilendirmelerinin dikkate alınmasını istedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Elazığ’da gerçekleşen deprem sonrası Twitter’dan açıklamada bulundu.

Altun, “Gerçekleşen deprem sonrası basın mensuplarımız ve kuruluşlarımızın teyit edilmeyen görüntüleri paylaşmaması ve kamuoyunu infiale sevk edici paylaşımlardan uzak durması önemlidir” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm kurum ve kuruluşlarıyla bölgemizde gerekli tüm tedbirleri almakta, vatandaşlarımızın can güvenliği için her türlü adımı atmaktadır. Allah milletimizin yar ve yardımcısı olsun” ifadesini kullanan Altun Twitter’dan şunları kaydetti:

Telefon vb. tüm iletişim araçlarının deprem bölgesi başta olmak üzere meşgul edilmemesi de afet yönetiminde herkesin yerine getirmesi gereken sorumluluklardan biridir.

Bu süreçte deprem bölgesinde görev yapan mülki, idari amirler başta olmak üzere görevli kişilerin medya mensuplarımızca meşgul edilmemesi ve AFAD'ın acil durum bilgilendirmelerinin dikkate alınması önemle rica olunur.

Elazığ'da gerçekleşen deprem sonrası basın mensuplarımız ve kuruluşlarımızın teyit edilmeyen görüntüleri paylaşmaması ve kamuoyunu infiale sevk edici paylaşımlardan uzak durması önemlidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU