Birleşmiş Milletler'in WhatsApp kullanmadığı ortaya çıktı

BM yetkilileri, özellikle Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un hacklendiği iddialarınının ardından WhatsApp uygulamasını güvenli görmüyor

WhatsApp'tan yapılan açıklamada, "1,5 milyar insana güvenli mesajlaşma hizmeti veriyoruz" dendi / Fotoğraf: Reuters

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcü Yardımcısı Ferhan Hak, Genel Başkan Antonio Guterres’in dünya liderleriyle görüşürken WhatsApp uygulamasını kullanıp kullanmadığına yönelik bir soruya, "BM’nin üst düzey yetkilileri, güvenli olmadığı gerekçesiyle bu uygulamayı kullanmamamız konusunda talimat gönderdi" şeklinde cevap verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu talimatın 2019 Temmuz’da verildiğini duyuran Hak, şöyle devam etti:

"O yüzden hayır diyorum. Genel Sekreter’in WhatsApp kullandığını düşünmüyorum"

Konuyla ilgili WhatsApp cephesinden yapılan açıklamada, şirketin 1,5 milyar kullanıcıya güvenli hizmet verdiği belirtildi.

Facebook’un bünyesinde bulunan WhatsApp İletişim Direktörü Carl Woog, Reuters’a verdiği demeçte, "Tüm özel mesajlar, başkaları tarafından görünmemesi için uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır. Bu teknoloji, güvenlik uzmanları tarafından büyük beğeni topluyor ve dünyanın her yerinden insanlar için en iyi seçenek olmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Bununla birlikte Tel Aviv merkezli Checkpoint firmasının sahibi olan ve mesajlaşma uygulamalarının güvenlik açıklarını araştıran Oded Vanunu, WhatsApp’ın diğerlerine göre güvenliğe daha çok önem verdiğini ifade etti.

Vanunu, yine de her uygulamanın bir şekilde kırılabilecek güvenlik açıklarının olabileceğini belirtti.

Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından biri olan Jeff Bezos'un telefonunun 2018 yılında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın gönderdiği WhatsApp mesajıyla hacklendiği iddia edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU