ABD'de 'Trump yaşadışı işlere bulaştı' diyen muhaliflerin oranı yüzde 91

Pew Araştırma Merkezi'nin yaptığı araştırma ABD Başkanı Donald Trump'a ne kadar güvenildiğini ortaya koyuyor

ABD Başkanı Donald Trump göreve gelmeden önce de, sonrasında da çok tartışıldı, elbette sadece saçları sebebiyle değil. Amerikalı bir tasarımcı tarafından hazırlanan görselde 'Hak ettiğimiz liderlere sahip miyiz?' yazıyor / Görsel: Pixabay

Pew Araştırma Merkezi, ABD Başkanı Donald Trump'ın demokratlar ve cumhuriyetçi seçmenler nezdindeki algısıyla ilgili bir çalışma yürüttü. 

Araştırma tam da ABD Başkanı Donald Trump'ın azli istemiyle Senatoda devam eden yargılamanın 2. gününde kamuoyuyla paylaşıldı.

Araştırmada Trump'ın görev sırasında ya da başkanlık yarışı esnasında kesinlikle ya da muhtemelen yasadışı işler yapıp yapmadıkları soruldu. 

Demokrat seçmenlerin yüzde 91'i bu soruya 'Evet' yanıtı verirken, cumhuriyetçi seçmenlerin yüzde 32'si 'Evet' cevabı verdi.
 


Cumhuriyetçiler içinde modern liberaller olarak kendini tanımlayan kesmin yüzde 48'i Trump'ın yasadışı işler yaptığı kanaatinde. 

Trump etik dışı davrandığını düşünen cumhuriyetçilerin oranı genel toplamda yüzde 47'yi bulurken, modern liberallerde rakam yüzde 63'e yükseliyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU