Irak’la İran’ı karıştıran Beyaz Saray “Trump’ı Ruhani’yle görüştürdü”

Resmi YouTube hesabından yapılan paylaşımın aksine ABD Başkanı Trump, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yle bir araya gelmedi

ABD Başkanı Donald Trump, Irak lideri Berhem Salih'le Davos'ta görüştü (Reuters)

Paylaştığı YouTube videosunda görünüşe bakılırsa İran’la Irak’ı karıştıran Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yle görüştüğü izlenimi uyandırdı.

Beyaz Saray’ın resmi YouTube kanalına Trump ve Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih arasındaki görüşmeyle ilgili eklenen bir video için “Başkan Trump, İran Cumhurbaşkanı’yla İkili Görüşmeye Katıldı” başlığı atıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki ülke arasında devam etmekte olan gerilim göz önünde bulundurulduğunda Trump ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani arasında yapılacak bir toplantı dikkate değer olabilirdi.

Ne var ki kullanılan bu başlık esasında, görünüşe bakılırsa muhtemelen isim benzerliğinin bir sonucu olarak Beyaz Saray’ın iki ülkeyi birbiriyle karıştırmasının neticesinde atıldı.

ABD ve Irak liderlerinin görüşmesi, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu sırasında gerçekleşti.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısını gösteren videoda Trump, Salih’in adını tam olarak ifade etti ve videonun başında “Irak cumhurbaşkanıyla birlikte olmanın harika olduğunu” söyledi.

Trump, “Açıkça görülüyor ki birçok konu üzerinde birlikte çalışıyoruz (…) Askeri meselelerde çalışıyoruz, IŞİD konusunda çalışıyoruz. Üzerinde tartışacağımız bir sürü zor mesele ve bazı çok olumlu konu da var (…) Bizler arkadaşız ve ilişkimiz çok iyi. Size çok teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

 

YouTube.jpg
Beyaz Saray başta "İran" ifadesini kullandığı başlığı daha sonra düzeltti (YouTube)

 

Sonrasındaysa Salih aralarındaki işbirliğine dair konuşmaya devam etti. Basın mensupları Trump’a -Kasım Süleymani’nin Irak topraklarında öldürülmesinin ardından Irak Meclisi’nin isteği olan- Amerikan birliklerini Irak’tan çekme planının olup olmadığını sordu ancak iki başkan da böyle bir adımın atılacağına dair herhangi bir emare göstermedi.

Bununla birlikte söz konusu meselenin tartışılmakta olduğunu öne süren haberler yapıldı.

Söz konusu video yaklaşık olarak sadece bin kez görüntülendi ve Davos’taki toplantılara dair Beyaz Saray’ın resmi hesabından yapılan birçok paylaşımdan biri oldu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU