Tunç Soyer'den baba mirasını hatırlatanlara: Eski yaraları kaşımanın anlamı yok

AK Parti'den Ömer Çelik ve MHP'den İsmet Büyükataman, Nurettin Soyer'in 12 Eylül MHP davasındaki rolünü hatırlatan açıklamalar yaptı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den, Tunç Soyer'e gelen desteği eleştirdi. 

Akşener, Soyer'e Alparslan Türkeş'in "Baba oğlun, oğul babanın suçunu üstlenmez" sözleriyle hatırlatarak sahip çıkmıştı. 

A Haber'e konuşan Çelik "Baba oğlun, oğul babanın suçunu üstlenmez ama 'tarihin yükü' diye de bir şey vardır" dedi. 

MHP'den ise Tunç Soyer'in baba mirasına ilişkin yazılı açıklama geldi. Genel Sekreter İsmet Büyükataman "Hukuken fiilin ve suçun şahsiliği elbette tartışma götürmez bir gerçektir. Ancak adaylığı açıklanan zatın babası, hukuku katletmiş bir kişidir" dedi.

Açıklamanın devamı şöyle:

"Milliyetçi-Ülkücü Hareketi kendi hastalıklı ideolojik penceresinden yorumlayarak hiç aynaya bakmadan devletin yılmaz bekçileri olan Milliyetçi-Ülkücü Hareket'i anayasal düzeni yıkmakla suçlayan ve bir çete olarak yorumlayan savcının oğlu, geçmişiyle gurur duyduğunu ifade ederek vicdanları titretmiş, küllenmiş öfkeleri yeniden alevlendirmiştir. Hukukun üstünlüğünü ve evrensel hukuku hiçe sayıp, ideolojik bulaşıkları içerisinden Milliyetçi-Ülkücü Hareket'i adeta yok etmek, vicdanı ve insanlığı dar ağacına çekmek isteyen iddia makamının ve babasının bu vicdan kasaplığıyla övünen oğlunun Türkiye'nin üçüncü büyük şehrine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu parti tarafından aday gösterilmesi cumhuriyet tarihine kara bir leke olarak düşmüştür."

Tunç Soyer ise AK Parti ve MHP'ye, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaretinin ardından yanıt verdi. 

Soyer, "12 Eylül dönemi çok acı bir dönem. Dış güçlerin içinde olduğu bir dönem. Darbeye hepimiz karşıydık. Bu dönem üzerinden bugüne dair bir şey çıkartmaya çalışmak doğru değil" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU