Yönetimine el konulan BİSAV’da İbrahim Kalın ve Fahrettin Altun da dersler vermişti

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin ardından üniversitenin kurucu vakfı olan Bilim ve Sanat Vakfı’na da el konulması 30 yıllık kurumun geçmişini akıllara getirdi

Fotoğraf: AA

Kurucuları arasında eski AK Partili Başbakanlardan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) yönetimine Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 3 kişilik kayyum heyetinin atanması gözleri vakfa çevirdi.

1986 yılında kurulan ve çok sayıda kültürel faaliyete imza atan vakıf, özellikle İstanbul’daki üniversite öğrencileri arasında yaptığı seminerlerle biliniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıllar içinde BİSAV faaliyetlerine katılan yüzlerce isim var.

Yolu BİSAV’dan geçen çok sayıda isim şimdi devletin kritik notlarında, hatta devletin yönetildiği Beştepe Külliyesi’nde.

İletişim Başkanı Altun, BİSAV’da İletişim seminerleri vermişti

BİSAV’dan çıkıp Beştepe’ye giden isimlerden biri Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun.

Altun, 2007, 2008 ve 2009 yıllarında BİSAV’da Klasik Sosyal Teori, Kitle İletişim Teorileri, İletişim Teorileri ve Medya Çalışmaları seminerleri verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da BİSAV’da seminer veren isimler arasında.

Kalın, 1995’te seminer vermeye başladı

Kalın, 1995, 2005 ve 2007’de “Molla Sadra’yı Okumaya Giriş” ve “İslam-Batı İlişkileri Tarihi” ve “Modern Dünyada İslam” seminerleri verdi.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti kurucuları arasında yer alan eski Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, THY Genel Müdürü’yken istifa eden Candan Karlıtekin, Eski Büyükelçi Ahmet Kavas, Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademis Başkanı Mesut Özcan da seminer veren isimler arasında.

Dücane Cündüoğlu, Turgut Cansever, Şerif Mardin, Teoman Duralı ve Akif Emre de BİSAV’da dersler vermişti.

Seminerlerin dışında BİSAV’da gerçekleştirilen panel ve yuvarlak masa toplantılarına katılan isimler de dikkat çekici. Bu etkinliklere Türkiye’nin Cakarta Büyükelçisi Mahmut Erol Kılıç, Cumhurbaşkanı Danışmanı Yasin Aktay, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Rasim Özdenören de katılmıştı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU