Kılıçdaroğlu, Kombassan mağdurlarıyla görüştü: Kime oy verirseniz verin…

CHP lideri: Anayasa Mahkemesi kararını bekleyeceğiz. Karara göre yeni bir yol haritası belirlemek gerekir

Fotoğraf: Twitter

1990 ile 2000 yılları arasında Avrupa’da gurbetçilerden milyarlarca Avro para toplayan ve Yargıtay kararlarıyla mahkum olan Kombassan (Bera) Holding ile İttifak Holding’i kurtarmayı amaçladığı ifade edilen yasa tasarısına tepkiler devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dün Kombassan Holding mağdurlarını TBMM’de kabul etti.

Kılıçdaroğlu, görüşmenin başında yaptığı değerlendirmede, yurtdışında yaşayan vatandaşların yıllardır büyük bir mağduriyet yaşadığını, 7194 sayılı Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmün'de Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile mağduriyetlerin giderilmesinin engellendiğini kaydetti.

CHP lideri şöyle devam etti:

İnsanların manevi dünyalarını istismar etmek, istismarla para toplayıp, o parayla kendi dünyalıklarını yapmak kadar kötü bir şey yoktur. Bunu en iyi siz bilirsiniz. 7194 sayılı Kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruldu. Anayasa Mahkemesi kararını bekleyeceğiz. Karara göre yeni bir yol haritası belirlemek gerekir. Bunun takipçisi olacağız.

“Bütün inançların temeli adalettir” diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

 Biz Adalet Yürüyüşü’nü bunun için yaptık. Sizler için de yaptık. Biz ne yapmalıyız, neleri yapmamızı istiyorsanız onları yaparız. Sizden oy da istemiyoruz. Bunları sizden oy verin diye de yapmıyoruz. Kime oy verirseniz verin başımızın üzerinde yeriniz var. Ama bu bir insan hakkı, alın teri ihlalidir.

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU