Marvel hayranı, Avengers: Endgame’le Sonsuzluk Savaşı arasında sürpriz bir bağlantı keşfetti

Görünüşe göre Thanos’un ilk ve son sahneleri arasında büyük bir paralellik var

Avengers: Endgame gösterime gireli 9 ay olmasına rağmen, Marvel hayranları filmde Sonsuzluk Savaşı’na (Infinity War) büyük bir atıf olduğunu henüz fark etti.

Bir Reddit kullanıcısı, Sonsuzluk Savaşı’nın, filmin kötüsü Thanos’u (Josh Brolin) tanıtan ilk sahnesiyle aynı karakterin Endgame’deki son sahnesi arasında bağ oluşturan bir paralelliğe dikkat çekti.

2018’de gösterime giren Sonsuzluk Savaşı’nda Thanos, Asgardlı yurttaşlarını öldürdükten sonra Thor ve Loki’ye şöyle diyor:

Kaybetmenin nasıl hissettirdiğini, haklı olduğunuzu bu kadar çaresizce hissedip yine de yenilmenin verdiği hissi bilirim.

“Ürkütücü bir his” diye devam eden Thanos ekliyor, “Dizlerinin bağını çözüyor.”

Bu konuşma, Thanos’un hikayesinin Endgame’de gideceği yönün tam tamına kehanetinde bulunuyor. 2019’un gişe rekortmeninde Iron Man (Robert Downey Jr.) Thanos'un gücünü elinden alıyor ve Sonsuzluk Eldiveni’ni giyip parmaklarını şıklatarak onu ve ordusunu tuzla buz ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Thanos kaybettiğini biliyor; çaresizce, tüm hayatın yarısını ortadan kaldırmakta haklı olduğunu hissediyor ama Avengers sayesinde başarısız oluyor. Ve evet, yok olmadan önce son yaptığı şeyin oturmak olduğu göz önüne alındığında, dizlerinin bağı çözülüyor.

Sonsuzluk Savaşı’nda Thor’la alay ederken aslında sonuç itibarıyla Thanos'un kendi kaderini anlatmış olduğunu bilmek epey tatmin edici.

Öte yandan ölmesine rağmen bu Deli Titan’ı son görüşümüz olmayabilir. Çok sevilen karakter Nova’nın Marvel Sinematik Evreni’ne dahil edilmesi, Thanos’un dönüşünün yolunu yapabilir.

Önümüzdeki yıl gösterime girecek, Marvel Sinematik Evreni’ne dahil filmler arasında Black Widow ve Angelina Jolie ile Richard Madden’ın başrol oynayacağı Eternals var.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU