Kurtulmuş: Erken seçimi gerektirecek rasyonel bir sebep yok

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Türkiye'de genel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi 2023, belediye seçimi 2024 yılında yapılacak" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, erken seçim tartışmalarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada bugün itibarıyla bunu gerektirecek bir durumun olmadığını söyledi.

NTV’de Deniz Kilisoğlu’na konuşan Kurtulmuş, erken seçimle ilgili olarak şunları söyledi:

Türkiye7de genel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi 2023, belediye seçimi 2024 yılında yapılacak. Meselemiz Türkiye'yi 2023'e daha güçlü götürebilmektir. Türkiye'nin bugünkü siyasi şartları içerisinde hiçbir şekilde erken seçimi gerektirecek rasyonel bir sebep yoktur.

Kurtulmuş'un CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’nin politikasını Putin yönlendirmeye başladı” eleştirisine yanıtı “Keşke milli konularda milli hassasiyetler çerçevesinde konuşabilme becerisine sahip olsa. Eski Türkiye değil artık Türkiye. Dünyanın denklemleri değişmiştir” ifadesiyle oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin FETÖ’nün siyasi ayağıyla ilgili yaptığı “Yurtta Sulh Konseyi üyelerine bakın anlayabilirsiniz'' açıklamasını değerlendiren Kurtulmuş şunları söyledi:

Bu devlet millet düşmanı FETÖ 1970'li yılların ortalarından itibaren devlete sızmaya başlamış. Her yere girmişler. Muhakkak siyasetin içerisinde de var oldular. Cumhurbaşkanımız, 7 Şubat 2013 MİT krizi ile birlikte paralel devlet olarak tanımlayarak siyasal kararlılığı ortaya koydu. Hiçbir kimsenin siyasetçi diye muaf olması düşünülemez. Yoğun mücadele var. Nerede kim varsa ortaya çıkarılacaktır. Bu mesele Meclis Araştırma Komisyonu'nun görevi değil Cumhuriyet Başsavcılıklarının görevidir. Türkiye FETÖ'ye karşı bir mücadele veriyor.

Niyetini kendisiyle konuşmadığımız için bilmiyorum ama ben samimiyetle FETÖ meselesindeki endişesini dile getirdiğini görüyorum ve kayda değer bir dikkat çekme olarak bunu benimsemek gerekir diye düşünüyorum.

NTV

DAHA FAZLA HABER OKU