Gülistan Doku’nun dayısı Mehmet Nur Kan: İntihar edecek kişi öyle oturmaz

Tunceli’de 5 Ocak’tan bu yana üniversite öğrencisi Gülistan Doku’dan haber alınamıyor. Doku'nun dayısı Mehmet Nur Kan, “Cesede ulaşılsa, cenazesi yapılıp, yeri belli olur. Gören, bilen alışır ama bu belirsizlik bizi perişan etti” diyor

Gülistan Doku'nun dayısı Kan, "Kızımızın bulunmadığı her gün 100 sefer ölüyoruz" ifadelerini kullandı / Fotoğraf: İHA

Tunceli'de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’ya ne olduğu belirsizliğini koruyor.

Son olarak 5 Ocak Pazar günü 12.25’te telefonundan sinyal alınan 21 yaşındaki üniversite öğrencisini arama çalışmaları sürüyor.

Dinar Deresi Sarı Saltuk Viyadüğü üzerinden geçen bir aracın kamerasına yansıyan görüntüde yer alan kişinin Gülistan Doku olduğu iddia ediliyor.

Independent Türkçe’ye konuşan Gülistan Doku’nun dayısı Mehmet Nur Kan, görüntülerdeki kişinin yüzünün görülmediğini, dolayısıyla "Gülistan mı, değil mi" emin olamadıklarını söyledi.

Mehmet Nur Kan, görüntüdeki kişinin yeğeni Gülistan olduğu ortaya çıksa bile, bu durumun genç kızın intihar ettiği anlamına gelmeyeceğini savundu.

Gülistan Doku'nun dayısı Kan, genç kızın intihar etmesi için bir nedeninin olmadığını ileri sürdü:

Kızın yüzü net değil, ‘Kesin Gülistan’dır’ diyemeyiz. O olsa bile, oradaki kişi oturur vaziyette. İntihar anlık bir şeydir, saniyeliktir bir şeydir. İntihar edecek kişi, öyle oturmaz. Ayrıca kızımın intihar edecek nedeni yok. Kızımızın intihar ettiğine inanmıyoruz.

 

Gülistan Doku
Dinar Deresi Sarı Saltuk Viyadüğü'ndeki bir bankta oturan kişinin Gülistan Doku olduğu değerlendiriliyor / Fotoğraf: AA 

 

“Kızımızın bulunamadığı her gün 100 sefer ölüyoruz”

15 gündür sürdürülen arama çalışmalarından sonuç alınamamasının kendilerini perişan ettiğini belirten Mehmet Nur Kan, cansız bedene ulaşılsa, cenazesinin yapılıp, yerinin belli olacağını ancak belirsizliğin çok daha yıpratıcı olduğunu söyledi:

Kızımızı arıyoruz ama bir türlü ona ulaşamıyoruz. Gözümüzle gördük, aramalar yoğun şekilde suda sürüyor. 10 ekip çalışıyor ama kızımızı bulamıyor. İnsan ister istemez endişeleniyor. 15 gündür haber yok. Canımızı sıkan da budur. Görevliler, ‘Burada olsa çoktan bulmuştuk, iğneyi buluruz biz, cesedi neden bulamayalım’ diyorlar. Sayın Vali ve Emniyet Müdürü ile de görüştük. Annesi perişan, günden güne eriyor. Hani kar tanesini sıcak bir yere koyduğunuzda hemen eriyor ya, annesi de işte öyle. 10 dakika bir yerde duramıyor. Şayet ölmüşse bile cesedi götürür, cenazesini yapar, nerede olduğunu biliriz. Gören, bilen insan alışır ama bu duruma alışamıyoruz, bu belirsizlik bizi perişan etti. Kızımızın bulunamadığı her gün 100 sefer ölüyoruz.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU