Gülistan Doku’nun son görüntüsü ile ilgili açıklama: Herhangi bir gelişme yok

Tunceli'de 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’ya ait olduğu ileri sürülen görüntüye ilişkin dayısı Mehmet Nur Kan, ‘Kesin Gülistan’dır’ diyemeyiz. Net bir şey yok” dedi

Kayıp Gülistan Doku'yu arama çalışmaları sürüyor / Fotoğraf: AA

Tunceli’de 15 gün önce kaybolan Gülistan Doku’ya ait olduğu öne sürülen görüntünün, savcılığa teslim edildiği belirtildi. 

Ekiplerin kayıp Doku’yu arama çalışmaları devam ederken, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlattığı soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Doku'nun telefon sinyalinin kesildiği 12.00-13.00 saatleri arasında Sarı Saltuk

Viyadüğü'nden geçen bütün araçları Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarıyla tespit etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çalışmalar sonucunda saat 12.24'te, Pertek ilçesinden Tunceli’ye doğru yol alan bir aracın kamerasına Sarı Saltuk Köprüsü’nden geçerken, köprü üzerinde çömelmiş bir kişinin yansıdığı belirlendi.

Doku olduğu iddia edilen haki rengi parka giyen ve kapüşon takan kişinin, viyadükteki bariyerlerin arasında çömelmiş halde durduğu görülüyor. Savcılık, görüntülerdeki kişinin Gülistan olup olmadığını belirlemek için inceleme başlattı.

“Herhangi bir gelişme yok”

Görüntülere yansıyan köprü üzerinde duran şahsın Gülistan olup olmadığını bilemediklerini belirten Doku’nun dayısı Mehmet Nur Kan, “Herhangi bir gelişme yok. İlk gün neyse bugünde o noktadayız” dedi.

Dayı Kan, “Yüzü net görünmüyor. Net bir şey yok. Şu ana kadar arama çalışmaları Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Dinar Köprüsü çevresinde sürüyordu. AFAD müdürü, 2 gün sonra ekiplerin dağılarak başka yerlerinde aranacağını söyledi” şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU