"Başörtülü kadınlara hakaret" soruşturmasında Deniz Çakır hakkında karar çıktı

Oyuncu Deniz Çakır hakkında başlatılan soruşturmada "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ile "özel hayatın gizliliği" şikayetleriyle ilgili takipsizlik kararı verildi

Deniz Çakır - Fotoğraf: AA

İstanbul'daki bir alışveriş merkezinin kafesinde başörtülü kadınlara hakaret ettiği öne sürülen oyuncu Deniz Çakır hakkında başlatılan soruşturmada üç ayrı suçlamadan ikisi için takipsizlik kararı verildi.

Çakır'ın avukatı Bahri Bayram Belen, "Müvekkilimiz hakkında üç ayrı şikayet vardı. Bunlardan 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlamalarıyla ilgili takipsizlik kararı verildi. Hakaret suçlaması savcının takdirinde" dedi.

 

 

Soruşturmaya konu olay 30 Aralık 2018 günü meydana gelmişti. Bir AVM’nin kafesinde oturan genç kadınların başörtülerinden dolayı Çakır tarafından hakarete uğradığı öne sürülmüştü.

Deniz Çakır yaptığı açıklamada suçlamayı reddetmiş, başörtülü gençlerle çektirdiği bir fotoğrafı paylaşmıştı. Kadınların avukatı olayla ilgili Çakır hakkında suç duyurusunda bulunmuş, savcılık soruşturma başlatmıştı. 

İfadesinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Deniz Çakır, "Suçlamalar benim bugüne kadarki duruşuma ters ve hiç yakışık almıyor. Bir sanatçı bir kadını başörtülü, başörtüsüz diye ayırmaz" diye konuşmuştu. 


 

DAHA FAZLA HABER OKU