Bakan Pakdemirli' talimat verdi, Bobo katarakt tedavisi için İstanbul'a gönderildi

Mersin'de katarakt nedeniyle görme yetisini kaybeden "Bobo" isimli köpek, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'nin talimatıyla ameliyat edilmesi için İstanbul'a gönderildi. Bobo bir hafta sürecek tedavisinin ardından Mersin’e dönecek

Fotoğraf: AA

Mersin’de Palmiye Mahallesi'ndeki evinde Ferda Şahin'in 12 yıldır baktığı ve yaklaşık 5 ay önce katarakt nedeniyle görme yetisini kaybeden doberman cinsi köpeğin tedavi masrafları için kampanya başlatmıştı.

Durumu öğrenen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne talimat vererek aileye yardım edilmesini istemişti.

Pakdemirli, Mersin'e yaptığı ziyarette Şahin ve Bobo ile buluşarak tedavi için gerekenin yapılacağını belirtmişti.

20200116_2_40353348_51239640.jpg
Fotoğraf: AA

 

Bobo yola çıktı

Bobo, Pakdemirli’nin talimatının ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül tarafından İstanbul'a gönderildi.

Bobo’yu uğurlamaya gelen İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, tedavinin bir hafta süreceğini söyledi. İğdigül de heyecanlı ve umutlu olduklarını belirterek şöyle konuştu:

Tedavi süreci Mersin'de başladı. Testler yapıldı. Bazı değerler biraz düşük çıktı, onlar düzeltilmeye çalışıldı. Şimdi Mersin'den Adana'ya, oradan da uçakla İstanbul'a gideceğiz. Orada karşılayacaklar bizi. Ameliyatın ardından yarın öğle saatlerinde tek gözünün açılmasını umut ediyoruz. Kampanyaya destek olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye teşekkür ediyoruz.

20200116_2_40353276_51239503.jpg
Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Konuşmaların ardından İğdigül eşliğinde yola çıkan "Bobo", Adana Havalimanına getirildi. "Bobo", tedavisinin başlatılacağı İstanbul'daki kliniğe ulaştırılacak. 

Veteriner hekim Prof. Dr. Murat Şaroğlu tarafından yapılacak operasyonu Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri de yakından takip edecek.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU