İHH, Avustralya’da ölüme mahkum edilen develeri getiremiyor: Resmi makamlar teklifimize olumsuz döndü

Su kaynaklarını yok etmekle suçlanan 10 bin deve hakkında verilen ölüm kararı sonrası harekete geçen İHH develeri alıp etlerini ihtiyacı olanlara dağıtmayı planladı. Avustralyalı yetkililer, İHH’nın teklifine olumsuz yanıt verdi

Fotoğraf: Pixabay

Avutralya’da çok su tüketmeleri nedeniyle iklim değişikliğine yol açmakla suçlanan develerden 10 bini hakkında ölüm kararı verildi.

Şimdiye kadar 5 bini helikopterlerden açılan ateşle itlaf edilen develer için İnsan Hak ve Hürriyetleri insani Yardım Vakfı (İHH) harekete geçmiş ve develeri almak istediklerini Avustralya makamlarına iletmişti.

Avustralya sıcak bakmadı

Develerin etlerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmayı planlayan İHH’nın talebine Avustralyalı yetkililerden olumsuz yanıt geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İHH Genel Başkan Yardımcısı Serkan Nergis, develerle ilgili Avustralyalı resmi makamların tekliflerine olumsuz yanıt verdiklerini kaydetti.

Gerekçe: Yakalanması ve nakliyesindeki zorluklan ve presodür sorunları

Kişisel Twitter hesabından bir açıklama yapan Nergis, “Avustralya’daki develer için resmî makamlara yapmış olduğumuz talebimize dönüş yapıldı. Develerin yakalanması ve nakliyesindeki zorluklardan bahsederek bunun mümkün olamayacağını ayrıca hayvan nakliyesindeki prosedür sıkıntılarını da dile getirip teklifimize olumsuz döndüler..” dedi.
 


Independet’in gündeme getirdiği olay dünya genelinde yankı buldu. 

Avustralya’da 1.2 milyon civarında olduğu tahmin edilen develer, 19. Yüzyıl boyunca Hindistan ve Afganistan’dan getirilmişti.


Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU