Yarıyıl tatili başlıyor, termal ve kayak otellerinin tamamı doldu

TÜROFED Başkanı: Akdeniz ve Ege'deki otellerde ise kongre ve çalıştay gibi organizasyonların yoğunluğu yaşanıyor

Fotoğraf: AA

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyonu aşkın öğretmen yarın yarıyıl tatiline başlayacak.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, sömestir tatilinden dolayı termal ve kayak merkezlerinin bulunduğu bölgelerdeki otellerde doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığını bildirdi. Ara tatili turizm sektörü olarak üç aşamada değerlendirdiklerini anlatan Çorabatır, bu dönemde özellikle kış ve termal turizmin ön plana çıktığını, kıyı bölgelerde ise çalıştaylar, eğitim kamplarının yoğunluk oluşturduğunu dile getirdi.

Ülke genelindeki rezervasyonların sevindirici nitelikte olduğuna işaret eden Çorabatır, "Termal ve kayak merkezlerinin bulunduğu bölgelerdeki otellerde doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı. Kış turizminin olduğu Uludağ, Palandöken, Kartalkaya, Erciyes, Davraz ve bu gibi bölgelerde kar yağışının da beklenen seviyede olmasıyla ciddi bir yoğunluk bekleniyor. Denizli, Pamukkale, Afyonkarahisar, Sandıklı, Kızılcahamam gibi termal bölgelerdeki otellerde de doluluk oranları sevindirici boyutta" diye konuştu.

Çorabatır, "Akdeniz ve Ege'deki otellerde ise kongre ve çalıştay gibi organizasyonların yoğunluğu yaşanıyor. Hem tatil hem eğitim çalışmaları gerçekleştiriliyor" dedi.

Antalya bölgesinde de açık olan otellerde doluluk oranlarının yüksek olduğunu ifade eden Çorabatır, yerli ve yabancı futbol takımlarının kamplarının devam ettiğini kaydetti. Çorabatır, iç pazarda son yıllarda ciddi bir artış olduğunu, insanlarda tatil alışkanlığının arttığını bildirdi.

"Dolu dolu bir sömestir bekliyoruz"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, cuma günü yarıyıl tatilinin başlamasıyla, özellikle turistik bölgelerde yoğunluk yaşanacağını söyledi.

Türkiye genelinde erken rezervasyonların devam ettiğini belirten Atmaca, "Türk misafirler, erken rezervasyonlara ilgi gösteriyor. Türk tüketiciler sömestire ciddi rağbet gösterdi. Dolu dolu bir sömestir bekliyoruz." diye konuştu.

Atmaca, ilk olmasına rağmen kasım ayındaki ara tatilin de rağbet gördüğünü vurgulayarak, nisan ayı için de talep olduğunu bildirdi.

Sömestirle ilgili talebin daha fazla olduğunu anlatan Atmaca, "Bölgeye çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. Her yerde kar yağdı, kış daha çok hissedilmeye başladı. Bundan dolayı daha fazla tatilciyi ağırlayacağız. Sömestirin ay sonu itibarıyla Antalya turizmine çok pozitif katkısı olacak." ifadelerini kullandı.

Atmaca, geçen sene rekorlarla dolu güzel bir sezon geçirdiklerini, bu yılın da geçen yıldan daha iyi olacağını kaydetti.

Belediyelerden ücretsiz etkinlikler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çocuk Meclisi, sömestr için çeşitli etkinlikler düzenleyecek. İBB’den yapılan açıklamada 20 Ocak – 31 Ocak arasında hafta içi olmak üzere 9 gün sürecek etkinlikler şöyle sıralandı:

Öğrenciler İBB Silivirikapı buz pistinde eğitmenlerinden ders alabilecek. İBB Panorama 1453 Tarih Müzesi de tatil boyunca öğrencileri ağırlayacak. Şair Tevfik Fikret'in yaşadığı ev olan Aşiyan Müzesi'nde "Sanat için sanat" akımını temsil eden Edebiyat-ı Cedideciler’in fotoğraf, kitap ve özel eşyalarının sergilendiği alanı ziyaret edilecek. Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele çalışmaları sırasında kaldığı Şişli’deki Atatürk Müzesi gezilecek. Çocuklarını gezilere dahil etmek isteyen veliler https://cocukmeclisi.ibb.istanbul adresi üzerinden gönüllü üye kaydını yaptıktan sonra İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün 0212 600 87 00 numaralı telefonundan Çocuk Meclisi birimi ile irtibat kurup katılım ile ilgili bilgi alabilecek.

Maltepe Belediyesi ise yarıyıl tatilinde ilçedeki çocuklara “Sömestr Çocuk Şenliği” düzenlemeye hazırlanıyor. 18 Ocak Cumartesi günü başlayıp, 2 Şubat Pazar günü sona erecek olan şenlikte çocuk masalı kahramanları, sevilen çizgi film karakterlerinin maceraları, eğitici ve eğlendirici oyunlar sahnelenecek. Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek şenlikte, tiyatro oyunlarının yanı sıra film gösterimleri de yapılacak. Etkinlikler ücretsiz olacak.

Beşiktaş Belediyesi, sömestr tatilinde Beşiktaşlı çocukların hem eğlenip hem de bilgileneceği ‘Sömestr Çocuk Festivali’ düzenleyecek. 25-28 Ocak tarihlerinde Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek festivalden çocuklar ücretsiz olarak faydalanabilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için ücretsiz sanat atölyeleri ve tiyatro gösterimleri düzenleyecek.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU