HDP İstanbul il binasına silahlı saldırı düzenlendi

İstanbul'da silahlı bir saldırgan, HDP'nin Beyoğlu il binası önünde ateş açtı

Fotoğraf: HDP

HDP'nin İstanbul İl binası önünde bir saldırgan silahla 7 el ateş etti.

HDP'den yapılan açıklamada saldırganın Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlığı binasına gittiği orada da teslim olduğu duyuruldu.

HDP İstanbul Basın Komisyonu'nun olayla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

Bugün saat 15.00 dolaylarında HDP Istanbul İl binamıza kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Sozkonusu saldırıda 7 el ateş edilmiştir. Saldırıda şans eseri kimse yararlanmazken olay yeri inceleme ekipleri il binamızda tespitte bulunmaktadır.
Çeteler eliyle parti binalarımız bu tür saldırılara daha öncede maruz kaldı. Bu saldırıyla yöneticilerimiz, partililerimiz ve halkımız korkutulmak ve sindirilmek istenmektedir. Bu faşist ve çeteci saldırılar karşısında demokratik tepkimizi sonuna kadar kullanacağız. Bu amaçla bu gün saat 16.30'da vekillerimiz, yöneticilerimiz ve halkmizin katılımıyla il binamız önünde basın açıklaması yapılacaktır.

Konuyla ilgili İstanbul Valiliği'nden de bir açıklama yapıldı:

Bugün saat 15:00 sıralarında Beyoğlu ilçemizde HDP İl binasının da bulunduğu sokakta M.S.H adlı şüpheli şahıs tarafından silahla havaya ateş açılmıştır. Şüpheli şahıs Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU