Sırrı Süreyya Önder: Davutoğlu'na güvenmiyorum, onda ergen imam hatipli kafası var

Eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, esi Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na güvenmediği söyledi

Fotoğraf: AA

Eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder,  gazeteci Kemal Göktaş'ın Kısa Dalga Podcast için yaptığı 4 bölümlük "Sırrı Süreyya Önder Anlatıyor” isimli podcast dizisinin ikinci bölümünde Türkiye siyaseti ve gelecekti projeleri ile ilgili konuştu.

Önder, eski Başbakan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’na kesinlikle güvenmediğini ve başbakanlık koltuğuna oturmadan önce yaptıkları görüşmede bölge ve Kürt sorununa ilişkin görüşleri nedeniyle “Bunlar ergen imam hatipli kafası, bunlarla bir yere gidilmez” dediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Önder, “Ahmet Davutoğlu güvendiğiniz biri mi ?” sorusuna “Hayır, kocaman bir hayır. Başbakan olmadan önce iki üç saatlik bir görüşme yapmıştık kendisiyle. Başbakan olacağını biliyorduk. Onun için böyle bir anlamda bir ön görüşme idi. Bu söylediğimi o zaman yüzüne de söyledim. Bunlar ergen imam hatipli kafası dedim. Birinci sınıfta hoş karşılanır imam hatipte, bu çocuk gelmiş de ama ikinci sınıfta daha kâmil olurlar. Yani bununla varılacak bir yer yoktur şeklinde kendisine söylemiştim” yanıtını verdi.

Önder benzetmesinin gerekçesi ise şöyle açıkladı: 

Ortadoğu projeksiyonu, bölge, Kürt meselesine kamuoyu tarafından da bilinen yaklaşımı. Davutoğlu ve benzer çizgideki siyasal aktörlerin geçmişe ilişkin bir özür veya özeleştiri vermekten kaçınıyor. Canlarını hiç cefaya sokmuyorlar, dün de kendileri halkıydı bugün de kendileri de haklı. ‘Ah o günlerde neler çektik’ gibi, ‘aslında ben kapalı kapılar ardında söyledim’ diye geçiştirilecek bir şey değil bu.

"Bitmiş üç senaryom var"

Cezaevinden çıktıktan sonra Diyarbakır’da rol aldığı filmin “Diyarbakır kırıklarını” anlattığını ve kendisinin de kırıkların kuşlarını çaldığı bir oto galericiyi oynadığını anlatan Önder, “Sinema yapmaya hazırlanırken ceza onaylandı. Şimdi ama 3 tane bitirmiş olduğum senaryom var” diyerek sinemaya döneceğini söyledi.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU