Kılıçdaroğlu: Ankara’dan çok güzel laflar edip vatandaşa “Bana oy ver” dedik, vermedi

CHP liderinden partisine eleştiri: kadının başörtüsünü birinci konumuz haline getirdik. Ülkedeki sorunları bitirdik buna geldik. Yanlış

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçmişte partisinin başörtüsü sorununu Türkiye’nin bir numaralı gündemi haline getirmesini eleştirdi. CHP lideri, “Ankara’dan konuşup vatandaşın ayağına gitmeyen siyasetçilere” de tepki gösterdi.

CHP lideri Aksaray’da muhtarlarla yaptığı konuşmada“Eski siyaseti bir tarafa bırakmamız lazım. 'CHP olarak biz her zaman doğruları yaptık' demiyorum. Bizim de yanlışlarımız oldu” dedi ve partisine şu eleştirileri getirdi:

Ankara’da çok güzel laflar ettik, dönüp vatandaşa” niye bize oy vermedin” dedik. Niye versin? Gidip derdini dinledin mi? Hayır. Ankara’da oturup “bana oy verin” dedin. Kabahat vatandaşa gitmeyen siyasetçilerde. Kendimizi gayet rahat eleştiriyoruz. Yanlışa her zaman yanlış diyeceğiz.

Kılıçdaroğlu, partisinin en büyük hatalarından birisinin başörtüsü konusunda yaşanan tartışmalar olduğunu söyledi:

Başörtüsü sorununu getirdik, Türkiye’nin bir numaralı sorunu hale getirdik. Türkiye’nin başka dertleri vardı. Ülkedeki sorunları bitirdik buna geldik. Fakirlik, yoksulluk, anarşi… Bunlar yanlış. Çok samimi bir toplantıda düşüncelerimi ifade ediyorum. Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

“Suriye’de ne kazandık?”

“Suriye politikasından bizim ne kazancımız oldu” diye soran Kılıçdaroğlu, Libya konusuna da değinerek şunları söyledi:

40 milyar dolar para harcadık, şimdi İdlib'den yeni kardeşlerimiz gelecek 1 milyon kişi. Suriyelileri kendi ülkelerine göndermemiz lazım dedik ona da kızdılar. Benim vatandaşım işsiz, perişan vaziyette. Şimdi Libya'da kavga ediyorlar. BM var, onların barış gücü var. O barış gücü gitsin iki tarafı barıştırsın. O barış gücü gitsin iki tarafı barıştırsın. Suriye'de yangın bize sıçradı. Bakana sordum çatışmaların önüne geçilmezse Libya'da göç gelir mi diye. Evet dedi. 

"710 bin hanenin doğalgazı kesildi"

Kılıçdaroğlu, hükümete ekonomi yönetimi konusunda bazı rakamları paylaşarak yüklendi:

Türkiye’de kişi başı aylık geliri 673 liranın altında olan 8 milyon 600 bin kişi var. 2 bin liranın altında emekli aylığı alan 6 milyondan fazla insan. Bin liranın altında dul ve yetim aylığı alanlarında sayısı 647 bin kişi. 2019’un ilk 9 ayında elektriği kesilen hane sayısı 3 milyon 365 bin. Nasıl geçinecek bu haneler. Aynı dönemde doğalgazı kesilen 710 bin hane var. Kişi başına milli gelir 10 bin dolar oldu diyoruz. Ben 10 binden vazgeçiyorum bu saydıklarımız kişi başına geliri bin dolar olan bile yok. 10 bin doların hesabı şöyle yapıyorlar; bütün geliri topluyorlar bölüyorlar. Gelir dağılımında bir bozukluk var.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU