Türkiye basketbolunun yeni sponsoru Nesine.com oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu, kadınlar ve erkekler süper liglerinin ana sponsorluğu için Nesine.com’la anlaştı

Fotoğraf: AA

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), şans oyunları platformu Nesine.com ile sponsorluk anlaşmasına imza attı.

Yapılan anlaşmayla Nesine.com, ING Basketbol Süper Ligi ve Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin ana sponsoru oldu.

Beşiktaş'taki Shangri-La Bosphorus'ta düzenlenen imza törenine TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Nesine.com Yönetim Kurulu Başkanı Halit Gülbakanoğlu katıldı. TBF Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Onan ve TBF Yönetim Kurulu üyeleri de toplantıyı salonda takip etti.

Kalitedeki yükseliş gurur verici

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılma başarısını kutlayarak konuşmasına başlayan Hidayet Türkoğlu, ‘Umarım haziran ayında Kanada'da yapılacak elemelerin ardından Erkek Basketbol Milli Takımı'mız da temsil hakkı kazanır ve bizleri gururlandırır’ dedi.

"Uzun zamandır Türk sporuna kaynak yaratan projelerde görmeye alıştığımız Nesine.com, 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarından hem ING Basketbol Süper Ligi hem de Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin ana sponsoru olacak” diyen Türkoğlu, şöyle konuştu:

Kulüp takımlarımızın uluslararası turnuvalardaki başarıları, liglerimizin hem kadınlar hem de erkeklerdeki kalitesindeki bu yükseliş bizleri gururlandırıyor. Yükselişi sürdürdüğümüz diğer bir alan da federasyonumuzun finansal kaynaklarında geldiğimiz noktadır. Göreve geldiğimiz döneme kıyasla finansal konularda önemli bir aşama kaydetmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu başarıda sponsorlarımızın yadsınamaz katkıları bulunmaktadır. 2016'dan bu yana sponsor sayımızı yüzde 40, sponsorluk ve yayın gelirlerimizi yüzde 68 artırmış bulunmaktayız. Mali yapımızı Türk basketboluna artı değer olarak yansıttık.

20200114_2_40316028_51179140.jpg
esine.com Yönetim Kurulu Başkanı Halit Gülbakanoğlu ve TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu / ​​​​​​​Fotoğraf: AA

 

Maçlar canlı yayımlanacak

Halit Gülbakanoğlu ise sponsorluk faaliyetlerine her yıl önemli bir bütçe ayırdıklarını vurgulayarak, "Futbolda Anadolu kulüplerimizle başladığımız, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi lokomotif kulüplerimizle devam ettiğimiz bir sponsorluk sürecimiz var. Uzun zamandır THY Avrupa Ligi ve ULEB Avrupa Kupası ile sponsorluklarımız devam ediyor. Bugün basketbol dünyasına çok güçlü bir giriş yaptığımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

TBF'nin yaptığı uygulamalarla basketbolun değerini yükselttiğini dile getiren Gülbakanoğlu, "Biz de bu yükselen değerin sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz ve çok keyifliyiz. Kadın Voleybol Takımı'mızın bize yaşattığı gururu eminim haziran ayından basketbol takımı için yaşayacağız ve Tokyo biletini alacağız" dedi.

Gülbakanoğlu, anlaşma kapsamında ING Basketbol Süper Ligi maçlarının web siteleri ve diğer platformlar üzerinden canlı yayımlanacağını sözlerine ekledi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU