Akşener: 18 yıl geçti, bu ergen sinirinden ne zaman kurtulacaksın?

İYİ Parti lideri: Türkiye, milli menfaatleri için her yere asker gönderebilir. Ben barış için asker gönderilmesine karşı değilim

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Erdoğan’ın ülkelere ‘trip attığını’ söyleyen İYİ Parti lideri, “18 yıl geçti sen bu diplomasiyi ne zaman öğreneceksin, bu ergen sinirinden ne zaman kurtulacaksın?” dedi.

Libya’da yaşanan gelişmeleri değerlendiren Akşener, “Mehmetçiğimizi Libya çöllerindeki iç savaşa göndermeye hayır dedik. Taraf olmadan bu anlaşma korunabilir dedik. Dinletemedik. Devlet işlerinden anlamamakla itham edildi” diye konuştu.

8 Ocak’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye yaptığı ziyareti anımsatan Akşener, şöyle konuştu:

Bir de baktık ki kendi milletini dinlemeyen Erdoğan’ın dostu Putin iki dakikada ikna edivermiş. Teröristle müzakere mi olur diyen Sayın Erdoğan Putin söyleyince anında ikna oldu. Kendi ülkesini dinlemeyen biri bir gün ABD’den ertesi gün Rusya’dan gelenlerin dediklerini anında anlıyor. Gözü kulağı milletine kapalı ama çıkıp yerli ve milli olmaktan bahsedebiliyor. Milletine sırtını dönmüş el alemin dediğinin peşinde koşuyorlar. El iyisi bunlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 “Senin görevin ülkelere trip atmak değil Sayın Erdoğan” ifadesini kullanan Akşener, şunları kaydetti:

Attığın her tripte binlerce insan ekmeğinden oluyor farkında mısın? Senin görevin başa kim gelirse gelsin o ülke ile ilişkileri geliştirmek ticareti büyütmektir.

18 yıl geçti sen bu diplomasiyi ne zaman öğreneceksin, bu ergen sinirinden ne zaman kurtulacaksın? Türkiye, milli menfaatleri için her yere asker gönderebilir. Ben barış için asker gönderilmesine karşı değilim. Benim karşı olduğum bunun diplomasiye karşı olmasındandır.

“Eyy darbeci sen kimsin” diyerek asker gönderilmez. Sanırsın bölge demokrasinin beşiği. O ülkenin iç işlerinden sana ne? Suriye ile kanlı bıçaklı, Amerikan şirketlerinin Suriye'de inşaat için 700 milyon dolar harcayacağını biliyor musun?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU