'İstanbul’da hırsızlık, kapkaç ve cinayet olayları azaldı'

İstanbul Valisi Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda 2019 yılının polis, jandarma ve sahil güvenlik teşkilatlarının çalışmalarına ilişkin verilere yer verildi

Polis, jandarma ve sahil güvenliğin sorumluluk bölgesinde 2018-2019 yılına ilişkin veriler açıklandı. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, kentte sağlanan huzur ve güvenliğe ilişkin bilgiler yer aldı. 

Polis sorumluluk verilerine göre evden hırsızlık olayları yüzde 28, işyerinden hırsızlık olayları yüzde 19, otodan hırsızlık yüzde 34, oto hırsızlığı yüzde 33, kapkaç olayları yüzde 19, cinayet olayları yüzde 20 ve narkotik olayları yüzde 11 azaldı.

Jandarma sorumluluk verilerine göre evden hırsızlık yüzde 15, işyerinden hırsızlık olayları yüzde 44, otodan hırsızlık yüzde 73, oto hırsızlığı yüzde 28, yan kesicilik yüzde 100, dolandırıcılık yüzde 20, gasp olayları ise yüzde 44 oranında azaldı.

 

Polis ve Jandarma AA.jpg
Huzur ve güvenlik için polis ve jandarma omuz omuza görev yapıyor / Fotoğraf: AA

 

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2018-2019 verilerine göre ise kurtarılan insan sayısı yüzde 94, çevre deniz kirliliği kontrol edilen gemi ve tekne sayısı yüzde 43, gürültü kirliliği kontrol edilen gemi ve tekne sayısı yüzde 43 ve yasa dışı su ürünleri avcılığı işlem yapılan şahıs sayısı yüzde 34 arttı.

Vali Yerlikaya: Daha güvenli ve huzurlu İstanbul için çalışmaya devam ediyoruz

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bu verilere yer verdiği paylaşımında “Daha güvenli ve huzurlu İstanbul için çalışmaya devam ediyoruz. Destek olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

ali yerlikaya aa.jpg
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya / Fotoğraf: AA

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU