Günlerdir bulunamayan Gülistan Doku’nun ailesi yetkililere seslendi: Annesi perişan, kızımızı bir an önce bulun

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, günlerdir kayıp. Arkadaşları Doku için öğrenci yurtlarında eylem yaparken Doku ailesi kızlarının bir an önce bulunmasını istedi

Fotoğraf: İHA

Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinde bu yana kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun aranmasına devam ediliyor.

Doku için üniversiteden arkadaşları öğrenci yurtlarında bir araya gelerek eylem yapıyor, Dersim Kadın Platformu üyeleri de arama çalışmalarına katılıyor.

Doku’nun en son görüştüğü tespit edilen Zainal Abarakov’un yurtdışına kaçtığı yönündeki iddialar tartışılmaya devam ederken, Doku’nun ailesine ve arkadaşlarına açıklama yapan Valilik, Abarakov’un ‘gözetim altında’ olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arama çalışmalarında 9. Gün geride kalırken, Doku’nun ailesi, Dersim SES Şube Başkanı Duygu Kurban ve EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin Tükenmez Haber’e konuştu.

Doku’nun dayısı Mehmetnur Kan, “Bir an önce kızımız bulunsun” çağrısı yaptı. 

Kan şunları söyledi:

Aramalar devam ediyor. Gözle görürsen iyi, gözle görmezsen kötü. Çok fazla laf dolaşıyor. Vali bu sabah arama çalışmalarının yapıldığı yere geldi. Gülistan’ın annesi perişan, biz kızımızın bir an önce bulunmasını istiyoruz.

Doku’ya ait bir iz bulunamadı

Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Doku’yu arama çalışmaları 9 gündür sürüyor.

İncelenen MOBESE kameralarından Doku’nun en son Uzun Çayır Baraj Gölü, Dinar Köprüsü çevresinde olduğu görüldü.

Çalışmalar, Dinar Köprüsü’nde yoğunlaştı. Gülistan Doku’nun kaybolmadan önce eski erkek arkadaşı olduğu belirtilen Zainal Abarakov ile telefonla görüştüğü tespit edilmişti. Rusya vatandaşı olan Abarakov, Dersim’de görevli bir polisin üvey oğlu.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada ise Gülistan Doku’ya ilişkin çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü bildirilirken, “Doku’nun son görüştüğü ve görüşme yaptığı kişilerin bilgi sahibi olarak ifadeleri alınmıştır” denilmişti.

 

Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU