Cumhurbaşkanı danışmanları hakkındaki soru önergesi yanıtlanan CHP'li Tanrıkulu: Verilen cevap sorumuzun karşılığı değil

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 21 olarak açıklanan danışman sayısının mevcut durumu yansıtmadığını savundu. Tanrıkulu, danışma kurullarında çalışanlara ilişkin de bilgi verilmesini istedi

CHP'li Tanrıkulu: Yanıt yetersiz ve sorumuzun karşılığı değil. Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki tabloyu ortaya koyan bir cevap hiç değil / Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarına ilişkin 27 Kasım'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunduğu soru önergesi yanıtlandı.

Oktay: Cumhurbaşkanı danışmanı unvanlı kadrolarda 21 kişi görev yapmaktadır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP'li Tanrıkulu’nun soru önergesine verdiği yanıtta, 21 kişinin cumhurbaşkanı danışmanı olarak kadrolu şekilde görev yaptığını belirtti.

Danışmanların "istisnai ve zorunlu haller" dışında toplu şekilde seyahat ettiğini açıklayan Fuat Oktay, makam araçlarına ilişkin ise bilgi vermedi.

Oktay, danışman maaşlarının 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 2 sayılı cetveline göre hesaplanmakta olduğunu belirtti.

Tanrıkulu: Bu tür bilgilerin kamuoyundan saklanmaması gerekir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlarına ilişkin TBMM'ye sunduğu soru önergesine verilen yanıtı "yetersiz" bulduğunu açıklayan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise kamuoyuyla şeffaf bilgi paylaşımının önemine vurgu yaptı.

Independent Türkçe'ye konuşan Sezgin Tanrıkulu, kadrolu olarak görev yapan danışmanların dışında, danışma kurullarında çalışanların da hangi görevlerde olup, hangi ayrıcalıklardan faydalandıklarının kamuoyuyla paylaşılmasını istedi:

Pek çok kurul oluşturuldu ve soru önergesine verilen yanıtta, buralarda görev yapan danışmanlara hiç değinilmedi. Tabii ki yanıt yetersiz ve sorumuzun karşılığı değil. Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki tabloyu ortaya koyan bir cevap hiç değil. Bu tür bilgilerin, rakamların kamuoyundan saklanmaması gerekli. Elbette ki cumhurbaşkanının danışmana ihtiyacı var ancak kamuoyunun da mevcut durumu bilme hakkı var! Kamuoyunun şeffaf bilgiye ihtiyacı var. Birçok kurul var ve danışma işlevine göre kişiler görvlendiriliyor. Daha şeffaf ve açık şekilde, danışman kadrosunda olanlar ile danışma kurullarında çalışanların hangi görevlerde olduğu, hangi ayrıcalıklardan faydalandıklarının kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz.

 

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP'li Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesine şu yanıtı vermişti:

 

 

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun TBMM'ye sunduğu önergede 6 soru yer almıştı: 

 

 

 

 

 

 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU