Nihat Özdemir'den takım harcama limitleri açıklaması: Biz o kısıtlamaları koymasak UEFA'dan ceza gelecek

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki, kulüpler kendi başarılarıyla değil, birbirlerinin cesedi üzerine basarak yükselmek istiyorlar" dedi

Nihat Özdemir / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Hürriyet gazetesine Türk futboluyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Nihat Özdemir, kendisine sorulan "Real Madrid kar ediyor, bizim kulüpler borç içinde. Türk futbolu böyle nereye gider" sorusunu şöyle yanıtladı: 

Ne yazık ki, kulüpler kendi başarılarıyla değil, birbirlerinin cesedi üzerine basarak yükselmek istiyorlar. İşte transfer kısıtlamaları için gösterilen tepkilerin sebebi budur.

Süper Lig kulüplerinin borçlarının yaklaşık 14 milyar lira olduğunu dile getiren TFF Başkanı, "Bunun 11 milyar lirası Fenerbahçe, Galatarasay, Beşiktaş ve Trabzonspor’a ait. Tabii döviz borçları ve faiz sıkıntı yaratıyor. Bu durumda Türk futbolu batmış gözüküyor. Federasyon da 'kayyum' gibi bir durumda  ya da TMSF gibi bir şey... (Nihat Özdemir bir yorum yapmıyor) Ama gerçek ortada" ifadelerini kullandı.

"Kara sevda'dan ileri gidemiyoruz"

Nihat Özdemir, "Türk futbolunun bu bataktan kurtuluşu yok mu? Böyle giderse, giderek kan kaybedecek" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Eğer kulüpler gelirlerine göre harcama yaparsa ve bütçe disiplinini sağlarsa, 2-4 yıl içinde rahatlık olur. Açık olan şu ki; Borç batağına saplanan kulüplerimizden Avrupa standardı beklemek artık bir hayal. Evet hepimiz bir takım tutuyoruz, hepimizde bir renk sevdası var ama bu borç batağında ‘kara sevda’dan ileri gidemiyoruz.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, takım harcama limitlerinden geri adım atmayacaklarını vurgulayarak, "Biz o kısıtlamaları koymasak UEFA koyacak ve cezalar gelecek. Biz onu engellemek için kuralları koyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU