Gelecek Partisi lideri Davutoğlu: Hukukun konjonktürden etkilenmesi rahatsız edici

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Konjonktüre göre cezalar değişmemeli, hukuk şartlardan etkilenmemeli” dedi

Ahmet Davutoğlu / Fotoğraf: AA

Eski Başbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuştu.

Davutoğlu, Rahip Brunson ve Deniz Yücel davalarına değindi.

Her iki ismin de konjonktüre göre cezaevinden jet hızıyla çıkarılıp ABD ve Almanya' ya gönderildiği söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu: 

Bu şahıslar ciddi suçlar işlemediyseler niçin cezaevindeydi? Yok eğer önemli suçlar işlediği için cezaevine konuldularsa, niçin serbest bırakıldı? Hukuk, konjonktürden etkilenmemeli, konjonktüre göre ceza değişmemeli. Kesinlikle, hukuk şartlardan etkilenmemeli.

Davutoğlu: Sözcü gazetesi başbakanlığım döneminde beni eleştiriyordu, bir kez bile müdahale etmedim

Gelecet Partisi Genel Başkanı, Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık yaptığı süre içinde Sözcü yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru’nun kendisini eleştirdiğini, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın da eleştirilen başlıklar kullandığını hatırlatarak, bir kez bile müdahalesi ya da yorumu olmadığını kaydetti.

Sözcü'ye FETÖ davasına eleştiri

Sözcü yazarlarına verilen FETÖ cezası hakkında da konuşan Davutoğlu, “Sözcü' nün yönetici ve yazarlarının FETÖ' ye karşı tutumu açıktır. Hukuki durumda bunlar dikkate alınmalı. Sözcü ve diğer basın kuruluşları hakkında objektif, hukuki  kararlar verilmeli. Yargı, konjonktürden etkilenmemeli ve kararlarını özgür bir biçimde vermeli” ifadelerini kullandı.
 

Independent Türkçe, Sözcü gazetesi

DAHA FAZLA HABER OKU