Tayland’da binlerce kişi darbeden bu yana gerçekleştirilen en büyük eylemde bir araya geldi

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta yaklaşık 13 bin kişi hükümete karşı koşu eylemi gerçekleştirdi

"Diktatörlüğe karşı koşu" eyleminde, göstericilerin koşarken üç parmakla selam verdiği belirtildi (Reuters)

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta binlerce kişi pazar günü Başbakan Prayuth Chan-ocha’nın hükümetine karşı koşu eylemi gerçekleştirdi. Reuters’ın aktardığına göre, Tayland polisi eyleme yaklaşık 13 bin kişinin katıldığını tahmin ediyor. 

“Diktatörlüğe karşı koşu” isimli eyleme katılanların “Prayuth istifa” ve “Yaşasın demokrasi” sloganları attığı belirtildi. Koşunun 2014’te darbenin gerçekleşmesinden bu yana gerçekleştirilen en büyük eylem olduğu aktarıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

65 yaşındaki Prayuth tarafından yönetilen Tayland’da, muhalefet Mart 2019’da gerçekleştirilen seçimlerin iktidar partisi lehine maniple edildiğini öne sürüyor. 

Hükümet sözcüsünün Reuters’a aktardığına göre, eylem Anayasa’nın çizdiği çerçeve dahilinde herhangi bir ihlal gerçekleştirilmeden düzenlendi. 

Eyleme ayrıca martta ilk kez seçimlere giren ve beklenmedik bir başarı elde eden Geleceğe Doğru Partisi’nin lideri Thanathorn Juangroongruangkit de yer aldı. 

 

afp.jpg
Eyleme katılan Geleceğe Doğru Partisi'nin lideri Thanathorn'a parti amblemi nedeniyle "İlluminati" davası açılmıştı (AFP)

 

Parti lideri Thanathorn hakkında daha önce anayasal monarşiyi devirmeye yönelik eylemler düzenlediği gerekçesiyle dava açılmıştı. Geleceğe Doğru Partisi mart seçimlerinde 6 milyondan fazla oy alarak parlamentoda üçüncü büyük parti konumuna gelmiş ve 80 koltuk elde etmişti. 

Eski ordu komutanı olan ve 2014’teki darbeyi gerçekleştiren Prayuth’un destekçileriyse Tayland bayraklarıyla gösteriler yaparak liberal düşünceleri nedeniyle Thanathorn’u ve destekçilerini “ülkeden nefret edenler” diye tanımlıyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU