Avustralya yangınları: Donanma kıtlık endişesi yaşayan kasabaya 3 bin litre bira götürüyor

Mallacoota kriz sırasında tamamen kapana kısıldı ama acil durum sevkıyatı, kasaba sakinlerinin birasının tükenmeyeceği anlamına geliyor

HMAS Choules gemisi 3 Ocak'ta Mallacoota'dan birçok kişinin tahliye edilmesinde kullanılmıştı (Reuters)

Mallacoota, süregelen çalı yangınlarıyla harap olmuş ve diğer yerlerle bağlantısı kesilmiş bir Avustralya kasabası: Evler yıkıldı, geçim kaynakları hasara uğradı ve kasabaya giriş çıkışlar tamamen kesildi.

Ancak cuma itibarıyla Victoria eyaletindeki Mallacoota kasabası sakinleri hiç değilse bir konuda endişelenmeyi bırakabilir: Birasız kalmak.

Avustralya donanması, sahil bölgesindeki kasaba sakinleri hafta sonunu birasız geçirmesin diye 3 bin litre acil durum birası gönderdi.

Paket, yangınların karayolu ulaşımını kestiği Yılbaşı Gecesi'nden bu yana sırtını deniz yoluyla yapılan bu tür teslimatlara dayayan kasabaya gidecek bir teslimata dahil edildi.

İçkiyi tedarik eden Carlton & United Breweries'in genel müdürü Peter Filipoviç, "Birasız bir pub en iyi zamanlarda da yeterince kötü" dedi.

Pub, bölgesel toplulukların kalbidir ve Mallacoota sakinleri ve itfaiyecilerin yaşadıklarından sonra en azından biranın tadını çıkarmalarını sağlayabiliriz.

Bu, kasabada kesinlikle çok takdir toplayan bir jestti. Bir kasaba sakini Facebook'ta, "Tanrı donanmayı korusun" diye yazdı. Bir diğeriyse, "Tüm kahramanlar pelerin giymez" dedi.

Bira tedariği, kırsal topluluk için kavurucu birkaç haftanın ardından geldi: Mallacoota, ülkenin gördüğü en dramatik yangınlardan bazılarına sahne oldu ve bir noktada alevlerin kasabayı kuşatmasıyla 4 bin kadar kasaba sakini ve turist civardaki plajlara kaçtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaklaşık savunmasız bin kişiyse Avustralya Kraliyet Donanması tarafından tahliye edildi.

CNN'e konuşan Avusturalya Savunma Kuvvetleri sözcüsü muhtemel eleştirilere cevaben biranın “topluluğun moralini olumlu yönde etkileyeceğini” söyledi ve "gereksiz yer kapladığını" reddetti.

Teslimat 16 bin tonluk HMAS Choules'la gerçekleştirilecek.

Rekor sıcaklıklar nedeniyle Avustralya genelinde eylülden bu yana eşi benzeri görülmemiş çalı yangınları yaşanıyor. Hayatını kaybeden en az 27 kişiyle birlikte bir milyar hayvanın da öldüğü tahmin ediliyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/australasia

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU