HDP batı illerde aday çıkaracak mı? Karar yarın verilecek

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul'da Kadın Meclisi Kongresi'nde konuştu

Pervin Buldan - HDP Eş Genel Başkanı 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi toplandı. Gündemlerinde, 31 Mart yerel seçimi, Öcalan'ın tutukluluk koşulları ve koşulların değişmesine yönelik taleplerle devam eden açlık grevleri vardı. 

“Leyla Güven evinde ağladı” 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tahliyesini değerlendirdi 

“Güven, cezaevinden çıkarken güldü ama evinde ağladı. ‘Bütün maneviyatımı cezaevinde bıraktım, yoldaşlarımızı bıraktım, çıktım. Yüreğim, beynim cezaevinde kaldı’ dedi. Bize düşen arkadaşlarımıza sahip çıkmaktır. Onların yanında olmak seslerini dışarı çıkartmaktır. Öncelikli işimiz seçimle birlikte elbette ki tecridi kırmaktır. Bedenlerini açlık grevine yatırmışsa bizim de yapacağımız şey onların direnişini yükseltmektir”

“Arkadaşlarımız içerde rehin tutuluyor”

Kandıra Cezaevi’nde tutuklu eski HDP Eş Başkan Figen Yüksekdağ’ın, 13 Ocak’ta Ankara’da düzenlenen Halkların Demokratik Kongresi Genel Kurulu’na aile görüşmesi kapsamında telefonla bağlandığı için hakkında soruşturma açılmasına tepki gösteren Buldan, “Cezaevinde rehin olarak tutulan bir arkadaşımız. Sesinin bu şekilde kısılamayacağını belirtmek isterim mutlaka ve mutlaka konuşacağız. Bu tür soruşturmaların hukuki ve vicdani olmadığını, soruşturmayı kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kadın eş başkan partimizin kırmızı çizgisidir”

Pervin Buldan yerel seçimlere ilişkin de şunları söyledi

“Biz kadınlara çok büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Kadın eş başkan meselesi partimizin kırmızı çizgisidir. Tamamlanmamış olan yerlerde bu belirlemeleri yapıp arkadaşlarımızı belirleyeceğiz. Çok az yer kaldı. Bu süreci hızlıca tamamlayacağız"

Batı illerindeki adaylık sürecine ilişkin de değerlendirme yapan Buldan, “Türkiye'nin batısında da AKP-MHP ittifakını geriletecek her türlü taktik konuları gündeme alıp yarınki PM toplantımızda son kararımızı verip kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

DAHA FAZLA HABER OKU