Türkiye ve Rusya'nın ateşkes çağrısına Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nden yanıt

UMH, Türkiye ve Rusya’nın ateşkes çağrısına "Siyasi çözüm sürecini yeniden başlatacak her türlü girişimi memnuniyetle karşılıyoruz" şeklinde yanıt verdi

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan / Fotoğraf: AA

Libya’nın meşru yönetimi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi, Türkiye ve Rusya’nın ateşkes çağrısını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. 

UMH Başkanlık Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün gerçekleştirdiği görüşmenin yakından takip edildiği ve "dost ülkelerin Libya’daki krize çözüm bulmak için attığı adımların memnuniyetle karşılandığı" belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

UMH’nin "Libyalıların malını, mülkünü, canını koruma ve demokratik bir devlet kurma” gücünde olduğu paylaşılan açıklamada, Mutabakat Hükümeti’nin “barış, güven ve milli birliğin sağlanmasını istediği, siyasi çözüme her zaman inandığı" aktarıldı.

Açıklamada, UMH’nin, kontrolündeki güçlerle Libya’da, “demokratik geçiş sürecine darbe yapma amacıyla kendilerine saldıranlar ve onların destekçisi ülkelere karşı bir savunma savaşı verdiği” kaydedildi.

Başkanlık Konseyi’nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Siyasi çözüm sürecini yeniden başlatacak, Libya Siyasi Anlaşmasının öngördüğü şekilde savaşı sona erdirecek her türlü girişimi memnuniyetle karşılıyor ve Birleşmiş Milletler himayesinde gerçekleşecek Berlin konferansını destekliyoruz"

UMH'ye bağlı Devlet Yüksek Konseyi de Türkiye ve Rusya'nın ateşkes çağrısını memnuniyetle karşıladığını açıklamıştı. 

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri darbeci General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip UMH birlikleri de karşı operasyon başlatmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU