Kuveyt resmi ajansı KUNA: Twitter hesabımız hacklendi, ABD birlikleri kalıyor

Irak Meclisi’nin ülkedeki yabancı askerlerin çıkarılmasını öngören kararı sonrası Kuveyt’ten de gelen benzer bir haber kafaları karıştırdı

Amerikan askerlerinin Kuveyt'ten çekileceğine dair haberin arkasından hackerlar çıktı (Reuters)

Kuveyt’in resmi haber ajansı KUNA’nın Twitter hesabının bilgisayar korsanlarının saldırısına maruz kaldığı ve ülkede konuşlu Amerikan askerlerinin çekileceğine dair yapılan haberin sahte olduğu belirtildi.

ABD ve İran arasından yaşanan gerilim Kasım Süleymani suikastı sonrası doruk noktaya çıkarken Irak’tan sonra Kuveyt’in de Amerikalı askerleri ülkeden çıkaracağına dair bir haber gündemi meşgul etti.

Haberde, “Kuveyt Savunma Bakanlığı’nın ülkede bulunan Amerikan askerlerinin önümüzdeki günlerde çekileceğine dair bir mektup aldığı” iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak bir süre sonra bu haberin yalan olduğu açıklaması geldi.

Kuveyt İletişim İdaresi yetkilileri, Amerikan askerlerinin çekileceğine dair haberlerin doğru olmadığını ve bu paylaşımın resmi haber ajansının hesabının hacklenmesi nedeniyle yaşandığını bildirdi.

Hackleme hadisesi, İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesi sonrası ABD askerlerinin Irak’tan çekileceğine dair ortaya atılan bir mektupla ilgili tartışmanın ardından geldi. AFP ve Reuters, söz konusu mektubun orijinal olduğunu aktarmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump askerlerini Irak’tan çekmeye niyeti taşıdığını ancak bunu şu an gerçekleştirmeyeceğini belirtirken, Savunma Bakanı Mark Esper ise "Irak yetkililerinden biri tarafından elde edilmiş taslak, imzalanmamış bir mektubun hiçbir değeri yoktur. Dolayısıyla onu ciddiye alacaklara şunu söylüyorum; ABD, Irak'tan çekilmiyor” demişti.

Irak Meclisi'nde pazar günü yapılan oylamayla yabancı askerlerin ülkeden çıkarılmasına dair önerge kabul edilmişti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU