Başdanışmanlıktan istifa eden Tanrıverdi'den Cumhurbaşkanı'na: Benim yüzümden yıpratılıyorsunuz, affımı istirham ediyorum

"Mehdi gelecek, ortamı hazırlamamız gerekmez mi" sözleri tartışılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Tanrıverdi, istifa etti

Adnan Tanrıverdi / Fotoğraf: AA

Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, 2016 yılında başladığı Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevinden istifa etti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulanmaya başlamasının ardından kurulan politika kurullarından biri olan Güvenlik ve Dış Politika Kurulu'nda görev alan Tanrıverdi, 3. ASSAM İslam Birliği Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Mehdi gelecek, ortamı hazırlamamız gerekmez mi?" sözleri tartışmalara konu oldu.

Bir süredir bu sözleri konuşulan Tanrıverdi, hem Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'ndan hem de Güvenlik ve Dış Politika Kurulu'ndaki görevlerinden ayrıldı. 

Affını istedi, Cumhurbaşkanı, "Yolun, bahtın açık olsun paşam" dedi

İstifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunan Tanrıverdi'nin, Erdoğan'a "Benim yüzümden yıpratılıyorsunuz. Görevlerimden affımı istirham ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarımı sivil toplum kuruluşlarında sürdürmek istiyorum" dediği öğrenildi. 

Erdoğan, başdanışmanının bu sözleri üzerine "Yolun, bahtın açık olsun paşam" diyerek istifasını kabul etti. 

30 yıl boyunca ordudaydı

Kara Harp okulu'nu 1966 yılında bitiren Tanrıverdi, 1978'de kurmay subay oldu. 

Tanrıverdi, 2. Piyade Tümen  Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kurmay Başkan Vekilliği, Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği, Genelkurmay Özel Harp Daire Başkanlığı Lojistik ve Harekat Şube Müdürlükleri, KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi 1. Daire Başkan Vekilliği, 8. Kolordu Topçu Alay Komutanlığı, 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Sağlık Daire Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 1996 yılında kadrosuzluktan emekliye sevk edildi.

Bir süre Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkanlığı da yapan Tanrıverdi hala söz konusu derneğin Onursal Başkanı. 

Tanrıverdi'nin ASDER üyeleriyle birlikte kurduğu SADAT isimli şirket çeşitli ülkelere askeri danışmanlık hizmeti veriyor.

Tanrıverdi, 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atanmıştı.


Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU