Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Yıldırım müştekiydi; karikatüriste açılan hakaret davasıyla ilgili CHP lideri mahkemeye başvurdu

CHP lideri, avukatı aracılığıyla yaptığı başvuruda, hiçbir şekilde şikayetçi olmadığını, Kurtcebe'nin dava konusu olan paylaşımının hakaret olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti

Fotoğraf: AA

Karikatürist Nuri Kurtcebe hakkında sosyal medya paylaşımı nedeniyle "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" davasında, müştekilerden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mahkemeye başvurdu. 

CHP lideri, avukatı aracılığıyla yaptığı başvuruda, hiçbir şekilde şikayetçi olmadığını, Kurtcebe'nin dava konusu olan paylaşımının hakaret olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti.

Kurtcebe'nin 9 Ağustos 2017'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından açılan davada, Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım da müşteki listesinde yer alıyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Tarafımızca yadırganmıştır"

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik aracılığıyla Fethiye 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda, "Öncelikle belirtmemiz gerekir ki, hiçbir aşamada şikayetçi olduğumuza ilişkin irade beyanımız olmamasına rağmen şikayetçi konumunda gösterilmiş olmamız tarafımızca yadırganmıştır" ifadeleri yer aldı. 

Başsavcı'ya eleştiri

Avukat Celal Çelik'in mahkemeye sunduğu dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun "Siyasiler en ağır eleştiriye katlanma yükümlülüğü altındadır. O nedenle mümkün olduğunca yapılan eleştirel değerlendirmelerden ötürü şikayetçi olmayalım. Sadece eleştirinin ötesinde tamamen hakaret kastıyla yapılmış olan sözlerden ötürü şikayetçi olalım" sözlerine atıf yapılarak, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hukuka uygun olmayan yaklaşımda bulunduğu savunuldu.

Mahkemeye sunulan dilekçede ayrıca, Kurtcebe'nin beraat etmesi gerektiğine ilişkin görüş de yer aldı. 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU