Hamaney'den ABD üslerine yönelik saldırılarla ilgili açıklama: Yeterli değil

Hamaney, “İran’ın herhangi bir düşmanlığa karşı her zaman yanıt verme gücü vardır ancak askeri anlamda hiçbir zaman tatmin olmamalıyız” dedi.

Fotoğraf: Leader.ir

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Irak’taki ABD üslerine gerçekleştirilen füze saldırılarından saatler sonra açıklama yaptı.

ABD’nin El-Asad Üssü’ne yönelik füze saldırısına değinen Hamaney, "Bugün de gördüğünüz gibi büyük bir şey yaşandı. Bir devrim gibi nitelendirilebilir. Dünyayı sarstı, tarihi değiştirdi diyebiliriz" açıklamasında bulundu.

Son saldırıların yeterli olmayacağını ifade eden İran dini lideri, "Bölgedeki yozlaşmış Amerikan varlığına son verilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Hamaney, "İran’ın herhangi bir düşmanlığa karşı her zaman yanıt verme gücü vardır ancak askeri anlamda hiçbir zaman tatmin olmamalıyız" diye konuştu.

Başkent Tahran’da konuşan Hamaney, "Az sayıda savaşçılar, daha büyük sayıdaki birlikleri devirebilir" dedi.

İran’ın dünyanın en büyük askeri güce sahip olduğu mesajını veren Hamaney, "Dünyanın gidişatı değişti, büyük değişimler olacak" ifadelerini kullandı.

“Süleymani cesur ve bilge bir adamdı”

ABD saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin cesur ve bilge bir adam olduğunu söyleyen Hamaney, “Her zaman temkinli bir şekilde hareket ederdi. Savaş alanlarında ve cephelerde her zaman kırmızı çizgileri vardı” şeklinde konuştu.

Süleymani için “kendisi şu an cennette” diyen İran’ın dini lideri, “Süleymani, ABD’nin Irak, Suriye ve Lübnan’daki planlarını bozdu” diyerek şöyle devam etti:

"ABD’nin karşısında durmayı başardı. Amerikalıların Irak’ta Suriye’de petrol için yaptığı planları bozdu"
 

İran Devrim Muhafızları Ordusu, sabah saatlerinde ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed hava üssünü karadan karaya balistik füzeyle vurduklarını duyurmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU