Selvi: Askerlerimiz Libya topraklarına ayak basmış bile

Hürriyet yazarı Selvi, Türkiye’den küçük bir grup askerin Libya’ya gittiğini ve ilk işlerinin harekât merkezi oluşturmak olduğunu iddia etti

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Libya’ya “İlk etapta 30-35 kişilik bir grup gitmiş” iddiasını yazdı.

Giden grubun ilk işlerinin bir harekât merkezi oluşturmak olduğunu ifade eden Selvi, “Serrac’a bağlı güçleri eğitmek olacak. Bir anlamda ‘eğit-donat’ görevi yapacaklar” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya’ya asker gönderilmesine dairt “Türk askeri Libya’ya peyderpey gidiyor” demişti.

Hürriyet’te, “Trump’ın bundan sonraki adımı ne olacak?” başlığıyla bir yazı kaleme alan Selvi, “Libya’dan gelen haberler ise Hafter güçlerinin Sirte kentini ele geçirdikleri yönünde” dedi ve şöyle devam etti:

Adı Hafter ama Ankara’da Birleşik Arap Emirlikleri diye okunuyor. CIA’de formatlanarak Libya’ya gönderilen Hafter, en büyük mali ve askeri desteği BAE’den alıyor. Mısır, Bahreyn ve Suudi Arabistan’dan oluşan grubun liderliği BAE yapıyor. Belli ki mali destek yetmemiş. Devreye Mısır’ın tankları girmiş. Belli ki o da yetmemiş, BAE tarafından finanse edilen insansız hava araçları devreye girmiş.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU