Başakşehirspor Katar’a mı satılacak?

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon milletvekili Ahmet Kaya Süper Lig'in lideri Başakşehir kulübünün şampiyon yapılmak ve sonra Katarlı bir şirkete satılmak istendiği iddialarının araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma önergesi verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon milletvekili Ahmet Kaya Fotoğraf: AA

CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya Başakşehirspor’un hakemler ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından desteklenerek şampiyon yapılmak istendiğini ve sonra Katarlı bir şirkete satılacağı iddialarının araştırılması için TBMM’ye önerge verdi.

Kaya, TBMM Başkanlığı’na sunduğu dilekçesinde, “Ülke genelinde yaşanan hukuksuzluk, haksızlık ve adaletsizlikler her geçen gün artmış, futbolda da kendini göstermiştir. Son zamanlarda yaşanan olumsuz gelişmeler siyaset, ticaret ve futbol ilişkisinin daha çok sorgulanmasına sebep olmuştur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yani kamunun parasıyla kurulan, yıllarca belediyece finanse edilen ve büyüyen Başakşehir Futbol Kulübü, şaibeli bir şekilde iktidara yakın kişilerin kontrolüne bırakılmıştır” dedi.

"Başakşehir’in finansal durumu şaibeli"

Başakşehir’in sponsorluk anlaşmaları ve para kaynaklarının soru işareti oluşturduğunu vurgulayan Kaya, “boş tribünlere oynayan, bilet ve forma satış geliri bulunmayan bu kulüp, hiçbir reytingi bulunmamasına karşın iktidara yakın müteahhitler ya da kuruluşlar sponsorluğunda desteklenmiş, astronomik ücretler vererek transferler yapmıştır. Sponsorluk anlaşmalarının nasıl yapıldığı ve hangi kaynaktan gelen paralarla transferlerin finanse edildiği büyük bir soru işaretidir” dedi.

“Nereden geliyor bu değirmenin suyu?”

Kaya, sözlerine diğer kulüplerin yaşadığı sıkıntıları da dile getirerek, “ülkemizin köklü kulüpleri UEFA’nın Finansal Fair Play kuralları nedeniyle Avrupa kupalarından men edilme korkusu yaşıyorken, neredeyse tek geliri TFF’nin ödediği isim hakkı ve naklen yayın bedeli olan Başakşehir Futbol Kulübü’nün, milyonlarca dolar harcayarak art arda transferler gerçekleştirmesi, kamuoyunda 'Nereden geliyor bu değirmenin suyu?' sorularının sorulmasına neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Şampiyon yapılıp Katar’a mı satılacak?

Ahmet Kaya, “bir gecede 7 milyon sermaye ile kurulan, siyasal yönlendirmelerle ihale alan firmalar tarafından desteklenen Başakşehir’in şampiyon yapıldıktan sonra, Katar ya da bir başka Arap sermayesine tamamının ya da bir kısmının satılacağı, böylece iştirakçilerine çok büyük karlar sağlayacağı iddiaları da çok vahimdir” diyen Kaya, geçtiğimiz haftasonu oynanan Trabzonspor - Başakşehirspor maçına vurgu yaparak, "Başakşehir Futbol Kulübü’nün iktidarca desteklenen bir proje takımı olduğu ve şampiyon yapılmak istendiği iddialarını güçlendiren son gelişme Trabzonspor-Başakşehir maçında yaşanmıştır” dedi.

"Şeffaf olmayan hareketlere göz yumuldu"

Ahmet Kaya'nın TBMM’ye verdiği önergede, "TFF, Süper Lig kulüplerinden bazılarının hükümetçe desteklendiği, hükümete yakın sermaye çevreleri tarafından siyasal yönlendirmelerle finanse edildiği, mali ve idari olarak şeffaf olmayan hareketlerine göz yumulduğu, TFF ve hakemlerce kollandığı, oluşan haksız rekabet ortamı nedeniyle emekleri çalınan diğer kulüplerin maddi ve manevi zarara uğratıldığı iddialarının araştırılması amacıyla Anayasa’nın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü’nün 104. ve 105. Maddeleri gereğince Meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz" ifadeleri yer aldı.

DAHA FAZLA HABER OKU