Brad Pitt’ten Leonardo DiCaprio’ya Titanic esprisi: O tahta parçasını seninle paylaşırdım

Pitt konuşmasında DiCaprio’nun Titanic’teki tartışmalı ölüm sahnesine göndermede bulundu

Brad Pitt, Altın Küre Ödül Töreni’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü alırken yaptığı eğlenceli konuşmada, Titanic’in finalinde Leonardo DiCaprio’yla “o tahta parçasını paylaşacağına” dair espri yaptı.

Quentin Tarantino’nun Bir Zamanlar… Hollywood’da (Once Upon a Time in Hollywood) filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alan Pitt, ödülünü rol arkadaşına ithaf etti.

 

brad pitt - leo - AP.jpg
Brad Pitt ve Leonardo DiCaprio gecede bir ödül sunmak üzere sahneye birlikte de çıktı (AP)

 

“Suç ortağım LDC’ye teşekkür etmeliyim” diyen Brad Pitt ardından aktörün artık dillere düşmüş bir şekilde 2015 yapımı Diriliş’ten (The Revenant) önce bir Oscar kazanamamış olmasıyla ilgili espri yaptı.

“The Revenant’tan önce yıllar boyunca insanların ödül konuşmalarında ona bol bol teşekkür etmelerini izleyip durdum. Neden böyle olduğunu biliyorum. O bir yıldız ve bir centilmen” diyen Pitt ardından DiCaprio’nun Titanic’teki ölüm sahnesine göndermede bulunarak ekledi:

O tahta parçasını seninle paylaşırdım.

Titanic hayranları 20 yıldan uzun bir süredir DiCaprio’nun karakterinin filmin sonunda kurtarılıp kurtarılamayacağını tartışıyor. Kate Winslet’ın karakteri donmuş okyanus suyunun üzerinde yüzen kapının üzerine uzanarak hayatta kalırken DiCaprio ise suda donarak ölmüştü. Çoğu seyirci DiCaprio’nun da kapının üzerine sığabileceğini düşünmüştü.

Temmuzda, Bir Zamanlar… Hollywood’da filminin promosyonu sırasında DiCaprio’ya karakterinin hayatta kalabileceğine inanıp inanmadığı sorulmuştu.

Rol arkadaşı Margot Robbie sahneyi “Sanırım modern sinemadaki en büyük tartışma konusu” diye tanımlarken DiCaprio esprili bir şekilde “Yorum yok” demişti.

Bu arada Pitt ise “dönüp filme bir bakacağını” belirtirken DiCaprio’ya, “Oraya sığabilir miydin? Sığabilirdin değil mi?” diye sormuştu.

Brad Pitt, 1996’da 12 Maymun’daki (12 Monkeys) performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanmasından bu yana Altın Küre’de ilk kez ödül alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gecede Russell Crowe memleketi Avustralya’daki yangınlardan “ailesini korurken” kaleme aldığı dokunaklı bir mektupla ödülünü kabul etti.

Törenin en önemli ödülleri I. Dünya Savaşı draması 1917 ve Quentin Tarantino’nun Bir Zamanlar… Hollywood’da filmlerine gitti. Yapımlar sırasıyla Drama ve Komedi kategorilerinde En İyi Film Ödülü’nü kazandı.

Öte yandan Fleabag’deki çalışmasıyla iki ödül kazanan Phoebe Waller-Bridge, Komedi ya da Müzikal Kategorisinde En İyi Dizi ödülünü alırken Barack Obama hakkında müstehcen bir espri yaptı.

Törenin sunucusu Ricky Gervais, Leonardo DiCaprio’nun 22 yaşındaki sevgilisi Camila Morrone ve Prens Andrew hakkında yaptığı espriyle şaşırttı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU