Tahran’daki cenaze törenine katılan Hamas lideri: Süleymani Kudüs şehididir

İsmail Heniyye, "Kasım Süleymani suikastı ABD’nin zorba ruhunun bir göstergesidir. Aynı ruh siyonist rejimin Filistinli komutanlara yönelik suikastlarında da ortaya çıkmıştı" dedi

Fotoğraf: Leader.ir

Filistin Hamas örgütü Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye, ABD saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Tahran’daki cenaze törenine katıldı.

İran yarı resmi haber ajansı Tasnim News’in haberine göre cenaze öncesi konuşan Heniyye, “Komutan Süleymani’nin şehit edilmesinin ardından mübarek Kudüs topraklarından burada Hamaney ve İran halkına taziyelerimizi iletmek için geldik” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kasım Süleymani suikastının tüm dünya tarafından kınanması ve cezalandırılması gerektiğini söyleyen Hamas lideri, "Bu saldırıya rağmen Filistin direnişi Siyonist rejime karşı durmaksızın devam edecek” mesajı verdi: 

Amerikalılar tarafından işlenen bu vahşi suç aslında ABD’nin zorbacı tavrını yansıtıyor. Aynı ruh, Siyanist rejimin Filistinli komutanlara yönelik suikastlarında da ortaya çıkmıştı.

Süleymani’nin hayatı boyunca Filistin direnişine destek verdiğini belirten Heniyye, "Komutan Süleymani Kudüs şehididir" şeklinde konuştu.

Süleymani, 3 Ocak’ta Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD’nin saldırısında öldürülmüştü.

İranlı generalin yanındaki Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve 10 kişi de hayatını kaybetmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU