Libya UMH lideri Serraj Londra'da alışveriş yaparken görüntülendi

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Serraj, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Noel kutlamaları sırasında alışverişte görüldü

Fotoğraf: Twitter

Libyalı aktivistler, sosyal medya platformlarında Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH) Başkanı Fayiz es-Serraj’ın İngiltere’nin başkenti Londra’da Noel kutlamalarında görüldüğüne dair görüntüler paylaştı

Libya Ulusal Ordusu’na (LUO) bağlı el-Karama Operasyon Odası Medya Merkezi birkaç gün önce yasadışı olarak nitelediği UMH Başkanı Serraj’ın, ordunun Trablus’un merkezine doğru ilerleme kaydetmesinin ardından Londra’ya kaçmış olabileceğini öne sürmüştü.

Merkez dün sabah saatlerinde Libya’dan Londra’ya giden bir uçak kalktığını ve Serraj’ın da içinde olabileceğini söyledi.

Libya Havayollarına ait olan LAA001 sayılı uçağın Mitiga Havaalanı’ndan kalktığı belirtilirken aralarında söz konusu uçağın çok sayıda milis komutan taşıdığı ifade edildi. Kaçanlar arasında Serraj’ın da bulunabileceği belirtildi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Kasım’da UMH lideri Serraj’ı İstanbul’da ağırlamış ve iki ülke arasında güvenlik işbirliği anlaşması imzalanmıştı.

2 Ocak'ta TBMM Genel Kurulu’nda, Libya’ya asker gönderilmesini içeren tezkere oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Hafter 'cihat' ilan etti

UMH'ye karşı savaşan Tobruk merkezli LUO'nun lideri Halife Hafer, dış güçlere karşı 'cihat' ilan etti.

Yayınladığı bir videoyla halka seslenen General Hafter, "Bugün cihat ve genel seferberlik ilan ediyoruz. Hem erkeklere hem kadınlara, hem askerlere hem sivillere silah temin edilecek" dedi.

Hafter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk ordusunu ölüme gönderdiğinden emin olduğunu dile getirdi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU