Binlerce pound'luk Harry Potter ürünü çalıp internette satan Warner Bros. çalışanı yakayı ele verdi

Adam Hill'i iş arkadaşları yakalattı

Warner Bros çalışanının bin 40 adet Harry Potter ürünü sattığı belirlendi (AFP)

eBay üzerinden hayranlara satmak için neredeyse 37 bin pound (yaklaşık 290 bin TL) değerinde Harry Potter ürünü çalan eski bir Warner Bros Studio çalışanına tecilli hapis cezası verildi.

Adam Hill, 4 ay boyunca stüdyodaki depodan aralarında asalar, kravatlar, rozetler ve anahtarlıklar bulunan binden fazla eşya aldı.

St. Albans Ceza Mahkemesi'nde, 35 yaşındaki Hill'in ürünleri kişisel eBay hesabında tanıttıktan sonra yerel bir postaneden alıcılara gönderdiği ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hill, çaldığı ürünleri iş yerindeki posta odasından göndermek için Hertfordshire, Leavesden'daki stüdyoda yer alan şirketin kendi pullama makinesini bile kullanmaya başladı.

Ancak hırsızlıkları, Mart 2018'de meslektaşlarının Hill'in masasının altında bir görünüp bir kaybolan Harry Potter stoğunu fark etmesiyle keşfedildi.

Bunu izleyen iç soruşturmada patronlar Hill'in 36 bin 945 pound (yaklaşık 290 bin TL) değerinde bin 40 adet ürün sattığını tespit etti. Hill'in arabası arandığında, hepsi masum hayranlara gönderilmeye hazır 12 adet Harry Potter ürün paketi daha bulundu.

Hertfordshire Emniyeti'nden polis memurları, Hill'in Cambridgeshire, St. Neots'taki evini aradı ve Harry Potter kravatları, rozetleri ve anahtarlıklarının yanı sıra daha fazla zarf ve ambalaj da ele geçirdi.

Kovuşturmayı yürüten Jan Muller şunları söyledi:

Emanete kayda değer bir ihanet içindeki Adam Hill, çalışma arkadaşlarının gözleri önünde Warner Bros'tan binlerce pound'luk mal çalma cesareti gösterdi ama arkadaşları, sürekli masasının altında biriken eşyalardan kuşku duyunca onu rapor etti. Daha sonra Hill'in eBay ve PayPal hesaplarının incelenmesiyle alıcılara gönderilmek üzere paketlenmiş ürünler için aldığı siparişler ve ödemeler ortaya çıktı ve suçlarını kabul etmekten başka seçeneği kalmadı.

Kasımda çalışan hırsızlığı suçunu itiraf eden Hill cuma günü 18 ay tecilli 14 ay hapis cezasına çarptırıldı ve 250 saat boyunca ücretsiz çalışmasına hükmedildi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU