Dilipak: AK Parti’nin İstanbul’da seçimi kaybetmesi belki bir ikazdır; daha büyük felaketten kurtuluşun da vesilesi olabilir

Dilipak İstanbul’da alınan seçim sonucunu birkaç kişiye yüklemenin kolay bir çözüm olacağını söyledi

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, AK Parti’nin 23 Haziran’daki İstanbul seçimindeki yenilgisinin bir ikaz olabileceğini ifade etti.

Dilipak, “Bu sonuç yenilgi gibi gözükmesine rağmen daha büyük bir felaketten kurtuluşun da vesilesi olabilir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akit’te “Kum fe enzir!” başlığıyla bir yazı kaleme alan Dilipak, “Bu sonuçtan birilerini sorumlu tutmak, hesap sormak elbette mümkün” diyerek şunları kaydetti:

Ama bütün sorumluluğu birkaç kişiye yüklemek kolay bir çözümdür. Belki de bu sonuçtan bütünü sorumlu tutmak ve temelde yanlış giden bazı işlerin sebep olduğu bir sonuç olmak bazen daha gerçekçi bir yorum olacaktır.

“Bize hayır gibi gelen şeyde şer, şer gibi gelen şeyde Allah hayır murat etmiş olabilir” diyen Dilipak’ın AK Parti ile ilgili olarak değerlendirmesi şöyle:

Mesela AK Parti’nin İstanbul’da seçimi kaybetmesinin somut gerçeklere dayalı sebebleri vardır ve bu sebeblerin sorumluları bu sonuçtan sorumludurlar. Ancak tek gerçek bu değildir. Bu sonucu hazırlayan manevi birtakım nakısalar da söz konusudur. Hatta bu sonucun AK Parti için hayır mı, şer mi olduğundan da çok emin olamayız. Belki bu sonuç, vakit çok geç olmadan bir ikazdır! Bu sonuç yenilgi gibi gözükmesine rağmen daha büyük bir felaketten kurtuluşun da vesilesi olabilir..

Akit

DAHA FAZLA HABER OKU