Tezkere kararını oylama sırasında değiştiren Saadet Partisi'nden açıklama: Hükümetten geri dönüş alamadık

"“Bu vesile ile bu vebala ortak olmayacağımızı Saadet Partisi olarak bütün kamuoyuna bildirmiş olduk”

Fotoğraflar: AA

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı, TBMM’nin onayını alan Libya tezkeresinde partisinin tavrıyla ilgili açıklama yaptı.

Saadet Partisi Genel Merkezi gün içinde yaptığı açıklamada TBMM’de oylanacak tezkereye şartlı destek vereceklerini duyurdu. Ancak partinin TBMM’de bulunan iki temsilcisi, Abdülkadir Karaduman ve Cihangir İslam, tezkereye destek vermedi. İslam, TBMM genel kurulunun tezkere gündemi ile toplanıldığı saat 14.00'te oylamaya katılmama kararı aldığını duyurdu. Karaduman da hayır kararını Meclis kürsüsünden duyurdu.

“Saadet Partisi’nde çatlak” şeklinde yorumlara sebep olan durumla ilgili parti yönetiminden açıklama geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Hükümetten geri dönüş alamadık”

Yazıcı, Twitter’dan yaptığı açıklamada “Saadet Partisi olarak yapmış olduğumuz açıklamada Libya Tezkeresi ile ilgili uyarılarımızı, çekincelerimizi ifade ettik. Bu bildiriyi yayınlama amacımız, hükümetin daha önce uygulamış olduğu dış politikadaki hatalarını tekrarlamamasını dile getirmekti” hatırlatması yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

Bu çerçevede çekincelerimizi, uyarılarımızı dile getirdikten sonra mecliste hükümet kanadının herhangi bir şekilde bu uyarıları dikkate alacağına dair geri dönüş alamadık.

Karaduman’ın TBMM kürsüsünden partinin tavrını kamuoyuna duyurduğunu işaret eden Yazıcı “Bu vesile ile bu vebala ortak olmayacağımızı Saadet Partisi olarak bütün kamuoyuna bildirmiş olduk” dedi.

Karaduman ne demişti?

Saadet Partisi Grubu adına konuşan Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM’deki görüşmeler sırasında şunları söylemişti:

Başta Suriye olmak üzere, ikaz ve uyarılarında haklı çıkan Saadet Partisi ziyaret edilmemiştir.

ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi neydi? Kaç ülke parçalandı, kaç masum katledildi? Bütün bunlar aydınlatılmadığı sürece, atılacak amacın hangi amacı gerçekleştirmek için atıldığını bilmek mümkün olmayacaktır.

Kıbrıs Barış Harekatı’nda dünya bize karşıyken Lojistik destek veren Libya yanlış politikalar nedeniyle çatışma ülkesi hale gelmiştir.

Libya’da farklı gruplar arasında yıllarca sürecek çatışma başlamış oldu.

Ortadoğu ve İslam coğrafyasının bölünüp parçalanmasına giden yolda, yolcu olmaktan öteye geçilemedi.

Yeni bir sıcak çatışma, Müslümanlara değil, böl-parçala-yut politikasını uygulayan küresel güçlere hizmet edecektir.

‘Sonunu düşünen kahraman olamaz’ gibi akla ziyan açıklamalarla bu meselenin çözüme kavuşamayacağını, zira aklın bir işin sonunu düşünmek zorunda olduğuna inanan bir inancın mensuplarıyız.

Libya'da olacak olanların vebali mevcut hükümetin omuzlarındandır.

Libya tezkeresini kabul etmediğimizi Saadet Partisi adına ifade etmek istiyorum.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU