Akif Beki: 23 Haziran seçim sonuçlarında test etmemişiz gibi, şu olana bakın

Beki, Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi ile belediyelerin kayıtlarda sorgulama yapmasını sağlayan protokolde 31 Ocak 2020 itibariyle kısıtlamaya gidilmesini eleştirdi

Görsel: AA

Karar yazarı Akif Beki, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün belediyelere getirdiği tapu kayıtlarına erişim kısıtlamasını eleştirdi.

Beki, “Başkan kayıtlara bakamıyorsa halk, vergilerinin nereye harcandığına nasıl bakacak, hani şeffaflık, neyi kimden gizleme korkusu bu?“ diyen Beki,

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bir de; sorup sormadıklarını 23 Haziran seçim sonuçlarında test etmemişiz gibi, şu olana bakın. İbret alınmadığı için, tarih tekerrür ediyor şimdi” ifadelerini kullandı.

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi (TAKPAS) ile belediyelerin kayıtlarda sorgulama yapmasını sağlayan protokolde 31 Ocak 2020 itibariyle kısıtlamaya gidilecek.

Kısıtlamaya dair Karar’daki köşesinde “2019’dan devreden ‘kozmik oda’ saçmalığı” başlığıyla bir yazı kaleme alan Beki, “Dakika bir gol bir'; bismillah daha 2020'ye ayak basar basmaz, ilk büyük zırvalık da peşimiz sıra sökün etti. 'Kanal İstanbul' güzergahından kimlerin arsa kapattığı konuşulurken ne olsa beğenirsiniz... Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yeni yılda belediyelerin tapuya erişimine kısıtlama getirecekmiş” dedi.

Beki yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

Böylece kimse anlamayacak sanki kendilerinden bir şeyler kaçırılmak istendiğini, bir film döndüğünü... Kimse anlamayacak zarların hileli olduğunu... Kimse, bu kararla Kanal İstanbul'a yatırım yapan rantçıların kimliklerini saklama çabası arasında bir alaka kurmayacak... Yani arsa spekülatörlerinin kimliklerini gizleme ve koruma gayreti akıllara düşmeyecek... Öyle mi?
Ha davulla zurnayla tellal çıkarmışsınız, 'duyan duymayan kalmasın, İmamoğlu tapu kayıtlarına bakıp iz sürüyor, rantçıları ifşa ediyor, bunun önüne geçmek için belediyelerin kayıtları görmesini bir fermanla yasaklıyoruz' demişsiniz... Ha bilinmesini istemediğiniz tapu kayıtlarına erişim kısıtlaması getirmişsiniz... Aynı şey!
Neyin önlemi bu?

“Biri söyleyebilir mi?”

“Belediyelerin görmesini sakıncalı yapan nasıl bir devlet sırrı niteliği var bu tapu bilgilerinin, biri söyleyebilir mi?” diye soran Beki, “İlk değil, türünün ikinci örneği bir 'kozmik oda' saçmalığıyla karşı karşıyayız. İlki, ‘İmamoğlu’na İBB verilerini vermektense canımı veririm’ diye konuşturulan Bilgi İşlem Daire Başkanı Selim Karabulut’un kahramanlaştırılmasıydı. O zırva hamaseti hatırladınız mı!” hatırlatması yaptı.

“İbret alınmadığı için, tarih tekerrür ediyor şimdi” ifadesini kullanan Beki şöyle devam etti:

Herhalde sırada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün canı pahasına nasıl kahramanca bir direniş sergilediği, kayıtları düşmandan korumaya ne müthiş baş koyduğu hikayelerini dinlemek var. Freddy'nin kabusu gibi peşimizi bırakmıyor hezeyanvari propaganda. O  gün sordular ama bugün sormazlar mı sanılıyor, ne iştir?

 

Independent Türkçe, Karar 

DAHA FAZLA HABER OKU