Nazi selamı veren 30'dan fazla ABD'li cezaevi personeli ve personel adayı kovulacak

Batı Virginia Valisi Jim Justice, "Ben görevde olduğum sürece bu tür davranışlara müsamaha gösterilmeyecek" dedi

Müfettişler, eğitmen Karrie Byrd'ın adayları saldırgan selamı vermeye teşvik ettiğini tespit etti (Batı Virginia Askeri İşler ve Kamu Güvenliği Bölümü)

ABD'de üniformalarıyla Nazi selamı vererek fotoğraf çektiren 30'dan fazla hapishane personeli ve personel adayının işine son verilecek.

Batı Virginia'da yürütülen soruşturmaya göre, akademideki sınıf el hareketini eğitmenleri Karrie Byrd'a "saygı göstergesi" olarak düzenli biçimde yapıyordu.

Byrd, hareketin tarihi ve ırkçı içeriğinden habersiz olduğunu ve selamlama işareti olduğunu düşündüğünü iddia etti.

Ancak müfettişler, eğitmenin Nazi selamını "teşvik ettiği, selamdan hoşnut olduğu ve zaman zaman selama karşılık verdiği" sonucuna vardı.

Cumhuriyetçi Vali Jim Justice, fotoğrafta yer alan 34 adayın hepsinin kovulmasına yönelik tavsiyeleri onayladığını belirten bir açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Byrd dahil iki personel daha kovulacak, söz konusu davranışı bildirmeyen dört eğitmense ücretsiz açığa alınacak.

Vali açıklamasında, "En başta da dediğim gibi, Temel Eğitim Sınıfı 18'in fotoğrafını şiddetle kınıyorum. Bu eylemin, sözleşme feshi ve işten çıkarma şeklinde, gerçek sonuçları olması gerektiğini de söylemiştim. Ben görevde olduğum sürece bu tür davranışlara eyalet yönetiminin hiçbir kurumunda müsamaha gösterilmeyecek" dedi.

Bahsi geçen fotoğrafta Batı Virginia Düzeltme ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri "Hail Byrd" yazısı altında Sieg Heil (Hitler selamı ed. n.) hareketi yaparken görülüyor.

Raporda, 10 adayın karşı çıkmasına rağmen Byrd sınıfının bu hareketi yapması yönünde açıkça direktif verdiği belirtildi. Karşı çıkan adayların 7'sinin selamı yumrukları kapalı olarak verdiği görülüyor.

Daha sonra sekreterden fotoğrafın "Hail Byrd" yazılı çıktısını isteyen eğitmenin, gerekçe olarak "Hitler gibi sert ve acımasızım" dediği aktarıldı.

Rapor şu sonuca vardı:

'Hail Byrd' hareketinin ve fotoğrafın görünürde hayli saldırgan ve korkunç olduğu tartışmasız. Ancak araştırmada, bu davranışın herhangi bir ırksal, dini veya etnik gruba karşı ayrımcılığa yönelik aleni bir saik veya niyet içerdiğine dair bulguya rastlanmamıştır.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU