Çavuşoğlu’ndan partilere tezkere ziyareti; CHP olumsuz bakıyor, İYİ Parti karar vermedi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu ve çalışma arkadaşlarına Libya tezkeresi hakkında bilgi verdi. CHP'nin ardından İYİ Parti'ye giden Çavuşoğlu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada İYİ Parti'nin henüz karar vermediğini belirtti

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Libya'ya asker gönderme tezkeresine dair bilgi vermek amacıyla CHP Genel Merkezi'ne gitti.

Görüşme sonrası kameraların karşısına geçen Çavuşoğlu bilgilendirmeye ilişkin bir açıklama yaptı.

Yaklaşık bir saat süren konuşmanın ardından Çavuşoğlu şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun saat 12’de bizi kabul etmesi üzerine kendilerine Meclis’e gönderdiğimiz tezkere ve Libya’daki son durum hakkında bilgi verdik. Deniz yetki alanlarının sınırlandırılması ve mutabakat zaptı ile ilgili bazı bilgileri de arz ettik. Sayın Genel Başkan ve çalışma arkadaşlarının bazı soruları oldu onlara da cevap verdik. Bugün CHP’yi doğrudan bilgilendirmiş oluyoruz. Tezkere konusunda karar CHP’nindir.

Gazetecilerin “Milliyetçi Hareket Partisi’ne gidilecek mi?” sorusuna Çavuşoğlu,

“MHP’ye gitmiyoruz, Sayın Bahçeli mesaj gönderdi; ‘Bizim zaten tutumumuz belli, tezkereye tam olarak destekliyoruz’ diye” yanıtını verdi.

CHP: Destek vermeyeceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun partilerini ziyaret etmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Çeviköz, asker göndermenin çatışmaları yaygınlaştıracağını savunarak, Libya'ya asker gönderilmesi için Meclis'e gelecek tezkereye olumsuz baktıklarını söyledi. 

İYİ Parti karar vermedi

Çavuşoğlu, CHP’nin ardından İYİ Parti’yi ziyaret etti.

Genel Başkan Meral Akşener ve İYİ Parti yetkilileriyle bir araya gelen Çavuşoğlu, Libya tezkeresi konusunda bilgi verdi.

çavuşoğlu-akşener-AA.jpg
Meral Akşener ve Mevlüt Çavuşoğlu / Fotoğraf: AA

 

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, İYİ Parti'nin tezkereye destek verme konusunda kararsız olduğunu, Akşener'in konuyu partililerle istişare edeceğini ifade etti.

Çavuşoğlu, "Takdir ve karar siyasi partilerindir. İYİ Parti’nin bir karar vermediğini ve kendi aralarında istişare edeceklerini Sayın Akşener söyledi" ifadelerini kullandı.

CHP liderinden ziyaretler

CHP lideri Kılıçdaroğlu Saadet Partisi Genel Merkezi'ne giderek Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ile Libya tezkeresi konusunu görüşrü. CHP Genel Başkanı, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile bir araya gelecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU