Tüfekle kiliseyi bastı, iki kişiyi öldürdü

Teksas’ta bir kiliseye giren saldırgan elindeki av tüfeği ile içeridekilere ateş açtı. İki kişiyi öldüren saldırgan kilisedeki törene katılan silahlı birisi tarafından öldürüldü

ABD’nin Teksas eyaletinin Fort Worth kentinde Freeway Mesih Kilisesi'nde yerel saatle 11.50 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi.

Kilisede düzenlenen ve canlı yayınlanan tören sırasında elinde tüfeği ile içeri giren saldırgan, kendisini görünce elini beline atan bir kilise görevlisini vurdu. Ateş etmeye devam eden saldırgan bir kilise görevlisini daha vurduktan sonra silahı olan bir cemaat üyesi tarafından vurularak öldürüldü..

Hastaneye kaldırılan iki kilise görevlisi hayatını kaybetti.

Saldırı sırasında kilise içerisinde 240’tan fazla cemaat üyesi bulunduğunu söyleyen Texas Valisi Greg Abbot, "İbadethaneler kutsaldır. Gerçekleştirilen saldırıda kahramanca müdahalede bulunan gönüllülere teşekkür ediyorum. Daha fazla can kaybımız olabilirdi” açıklamasını yaptı.

Kiliselerde silah serbest

2017 yılında da Teksas'ın Sutherland Springs'deki Baptist Kilisesine silahlı saldırı düzenlenmiş 26 kişi hayatını kaybetmişti. ABD’de eylül ayında ruhsatlı silahların ibadethanelerde de taşınabileceğine ilişkin yeni bir yasa yürürlüğe girmişti.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU